MINISTAR GAŠIĆ: Tržište stabilno – bez straha za zimu

Datum:

Share post:

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je tržište trenutno stabilno, da nema straha od nestašica proizvoda, kao i da Srpska ima dovoljno električne eenrgije i građani nemaju razloga da strahuju.

“Jako je teško prognozirati kretanje cijena, prije svega jer je Republika Srpska uvozno orijentisana. Svi mi nadamo se da će u narednom periodu doći do stabilizacije geopolitičkih dešavanja koja su dovela do turbulencija na globalnom tržištu, te da će potom doći i do stabilizacije tržišta i mogućnosti dugoročnijeg prognoziranja kretanja cijena”, rekla je Gašićeva.

Ona je za “Euroblic” podsjetila da je Vlada Srpske ograničila marže na naftu i naftne derivate u aprilu 2021. i da je dodatno ograničila marže na osnovne životne namirnice u novembru 2021. kako bi sačuvala životni standard građana.

Gašićeva je naglasila da Republika Srpska ima dovoljno električne energije, da je postignut dogovor o cijeni peleta za domaće stanovništvo i da postoji niz drugih mjera koje realizuju institucije Srpske u korist stanovništva.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o turističkim vaučerima, ona je rekla da je za dva mjeseca realizovano njih 10.000 i kaže da je zadovoljna dosadašnjim odzivom građana.

Gašićeva je rekla da ohrabruje podatak da se vraćaju strani turisti, kojih je više od polovine u ukupnom broju dolazaka.

Ona je navela da se do kraja godine očekuje da će Srpska ove godine prevazići dosadašnje rekorde i prvi put imati milionski broj registrovanih noćenja.

Kada je riječ o pripremi za izgradnju ski-centra na Manjači, ona je istakla da Banjaluka kao najveći grad uvijek treba dodatno ulaganje i unapređenje ponude, a neophodno je raditi i na uvezivanju sa okolnim opštinama – Šipovom, Mrkonjić Gradom, Ribnikom, Kneževom i drugim lokalnim zajednicama kako bi turisti odmor provodili što kvalitetnije i ostajali duže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ: Treći put DNS-a je put u Otvoreni Balkan, saradnju sa Srbijom i jačanje Srpske

"Bratunac dobro zna šta znači poštovati tuđe i ne dati na svoje, ali je ljudima dosta toga da...

VOJIN MITROVIĆ: IZBORI 2. OKTOBRA NISU OBIČNI NEGO REFERENDUM ZA ILI PROTIV RS

Nosilac poslaničke liste SNSD iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio je večeras u Gornjem Magnojeviću da izbori...

TRIBINA SNSD U MAGNOJEVIĆU: GRAĐANI ZNAJU VAŽNOST IZBORA ZA REPUBLIKU SRPSKU

Nosilac poslaničke liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović poručio...

PETROVIĆ: Sugrađani, podržite sutra Centralni miting SDS, PDP i Pokreta za pravdu i red na bijeljinskom Gradskom trgu (video)

Nosilac liste SDS za narodnog poslanika u NSRS za Izbornu jedinicu 6, Ljubiša Petrović poziva sve sugrađane Bijeljine...