Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da bivši komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić, čije je zdravstveno stanje veoma teško, zaslužuje pomoć, kao i brigu i pažnju Republike Srpske.

Egić je rekao da se general Mladić kao i ostali Srbi, uglavnom nepravedno osuđeni, nalaze u kazamatima u teškim uslovima i gotovo obespravljeni.

On je istakao da general Mladić zaslužuje svaku pažnju Republike Srpske za sve što je uradio za srpski narod i da je ljekarski tim iz Srpske spreman da ode u Hag i da ga pregleda, ali se čeka odobrenje.

„Znate da svi naši generali i svi ljudi koji su optuženi, koji su u Hagu i po sudovima BiH mogu dobiti vrlo malo pomoći koju obezbijedimo zbog pravila koja su takva kakva jesu“, rekao je Egić novinarima u Bijeljini.

On je naglasio da Srbi koji su na odsluženju kazne nemaju gotovo nikakva prava i da se o njima apsolutno ne vodi računa.

„Nalaze se u tim kazamatima u najvećem broju slučajeva optuženi nepravedno, dužina kazne je takođe nepravedna, dok druga strana prolazi mnogo bolje, gotovo i bez suđenja, presude im se poništavaju po raznoraznim apelacijama“, rekao je Egić.

General Ratko Mladić, koji je operisan 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu pejsmejker, prenio je porodici da je bolje, a očekuje se i datum kada bi mogla da ga posjete četiri ljekara iz Banjaluke, izjavio je Srni njegov sin Darko Mladić.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je Srni da bi iz Haga u narednih 10 dana trebalo da stigne odgovor na molbu da odobre timu ljekara da pregleda generala Mladića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име