Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da će u Banjaluci, kao gradu – pilot-projektu, u narednih 10 dana djeci poginulih boraca VRS biti ponuđeno zaposlenje.

„Prozvaćemo djecu poginulih boraca u Banjaluci koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje i ponuditi im posao. Imamo uvjeravanja iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske da će svako onaj ko se izjasni da želi da radi dobiti posao“, rekao je Egić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da će nakon toga resorno ministarstvo formirati radnu grupu u čiji rad će biti uključene organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i krenuće se u rješavanje ove problematike i u ostalim dijelovima Republike Srpske, a u prvom krugu biće obuhvaćeno nekoliko gradova u Srpskoj.

Egić je podsjetio da je o ovoj problematici ranije razgovarao sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

„Ponudili smo poslodavcima u realniom sektoru da zaposle djecu poginulih boraca po kvalifikacijama – nekvalifikovani, kvalifikovani, srednja stručna sprema. Očekujem veći angažman i aktivizam Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske po ovom pitanju“, istakao je Egić.

On je rekao da je nezadovoljan dosadašnjim radom i angažmanom ljudi u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske po ovom pitanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име