Ministar Petar Đokić potpisao je Ugovor o ustupanju ugovora o koncesiji za izgradnju i korišćenje male hidroelektrane „Cijevna 3“ na rijeci Bosni.

’’Ugovor sam, u ime Vlade Republike Srpske, potpisao sa v.d. direktora preduzeća „Elektro Doboj“ iz Doboja i preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske- obnovljivi izvori energije“ iz Ljubinja Miodragom Mišićem i Sinišom Šišićem’’, rekao je Đokić.

’’Ugovor o konceciji za izgradnju i korišćenje male hidroelektrane „Cijevna 3“ na rijeci Bosni je ovim prenesen sa dosadašnjeg koncesionara, preduzeća „Elektro Doboj“ a.d. Doboj, na novog koncesionara, preduzeće „Elektroprivreda Republike Srpske- obnovljivi izvori energije“ d.o.o. za proizvodnju i prodaju električne energije Ljubinje, koje je u potpunosti preuzelo sva prava i obaveze iz ugovora o koncesiji“, kaže Đokić.

’’Hidroelektrana „Cijevna 3“ je jedna od osam malih hidroelektrana na rijeci Bosni, čija je izgradnja definisana Prostornim planom Republike Srpske, a izgradnjom ovih hidroelektrana predviđeno je integralno uređenje, zaštita od poplava i energetsko korišćenje rijeke Bosne“, zaključio je Đokić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име