Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da se kraj izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Rača očekuje 2025. godine i izrazio uvjerenje da će ti rokovi biti ispoštovani.

„Ima još dosta posla da se uradi. Treba da se ugradi još više od dva miliona kubika nasipnog materijala. Uz sve ostale objekte, a ima ih devet na ovoj dionici da se radi, trebaće mnogo ozbiljnosti, truda i angažovanosti i izvođača radova i nadzornog organa i samog investitora da ovo zaista ispoštuje kako je i dogovoreno“, rekao je Čubrilović.

On je rekao novinarima prilikom posjete lokaciji radova na ovom auto-putu zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goranom Vesićem da vjeruje, s obzirom na iskustvo koje je izvođač imao u izgradnji auto-puteva, da će to zaista biti tako.

Čubrilović je još jednom zahvalio Vladi Srbije koja je dala dobru podršku za izgradnju ove dionici u finansijskom smislu.

„Do sada je uplaćeno oko 20 miliona evra u izgradnju ove dionice i to sigurno nije kraj. Vjerujemo da ono što je predsjednik /Srbije Aleksandar/ Vučić rekao na otvaranju radova da će to Vlada Srbije zaista ispoštovati jer svaki put je i bilo tako, onako kako je dogovoreno i kako se ušlo u projekat, on je i završavan i u potpunosti ispoštovan“, naveo je Čubrilović.

On je rekao da je izgradnja mosta preko rijeke Save pri samom kraju i da je veoma blizu realizacija važnog projekta i za Srbiju i za Republiku Srpsku.

„To je posebno interesantno i važno za naše privrednike s jedne i druge strane, a da ne govorim o značaju za građane i povezanost građana Srbije sa Republikom Srpskom i konačno i BiH“, dodao je Čubrilović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs / desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име