MINISTAR ĆORIĆ ISPUNIO DATO OBEĆANJE – UDRUŽENJE „BELI ANĐEO“ DOBILO AUTOMOBIL

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić danas je u Bijeljini uručio vrijednu donaciju članicama Udruženja žena „Beli anđeo“, ispunivši obećanje dato prije nekoliko mjeseci. Udruženju je kao podrška Ministarstva uručen automobil, za koji je Ćorić izrazio nadu da će ih dobro služiti i omogućiti odlaske na brojne sajmove sa kojih će se vraćati sa još mnogo priznanja za svoj nesebični doprinos očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa.

On je pojasnio da je Ministarstvo iskoristilo mogućnost da vozilo donira nekom od udruženja, te da mu je drago da je donesena odluka da ono pripadne upravo Udruženju žena „Beli anđeo“, čiji rad i trud neizmjerno cijeni.

„Sarađujući godinama sa vama, postao sam dio vas. Od vašeg rada, koristi imaju cijeli grad, cijela Republika i srpski narod. Ponosan sam na vas i ovo je samo mali znak poštovanja prema vašem trudu. Nadam se da će ova donacija, nakon što servisirani automobil bude stavljen u funkciju, koliko-toliko pomoći unapređenju vašeg rada, a mi ćemo uvijek ostati sa vama i pružati podršku i za neke buduće projekte“, rekao je Ćorić.

Doniran je automobil „audi šest“, koji će zamijeniti „golfa dva“, starog čak 33 godine – koji je sve vrijeme vjerno služio Udruženju.

Predsjednik Udruženja „Beli anđeo“ Radinka Todić istakla je da je za njih danas svečan dan, te izrazila zadovoljstvo što je Ćorić dato obećanje i ispunio.

„To je za nas velika podrška i pomoć i znak da Vlada, odnosno Ministarstvo saobraćaja, misli i na nas. Ćorić je naša podrška od kada je Udruženje osnovano – još od vremena kada nije bio na funkciji. Uvijek je bio tu za nas i donirao nam sredstva za odlaske na manifestacije“, rekla je Todićeva, podsjetivši da im je jedne godine, po velikom nevremenu, omogućio odlazak u Vojvodinu, gdje su osvojile „Zlatno turističko priznanje“, a što se, kako je istakla, ne zaboravlja lako.

Ona je ocijenila da je Ćorić prepoznao važnost Udruženja „Beli anđeo“, koje čuva od zaborava tradicionalne vrijednosti srpskog naroda i kao takvo je ambasador Republike Srpske, koju je predstavljalo i u Rusiji, Austriji, zemljama regiona.

„Uspjeli smo da otrgnemo od zaborava naše kulturno nasljeđe“, istakla je Todićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...

Na današnji dan – 29. mart

Danas je petak, 29. mart, 89. dan 2024. Do kraja godine ima 277 dana. 1461. - U najkrvavijoj bici...