MINISTAR ĆORIĆ: Auto-put – nova realnost Srpske (foto, video)

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić prisustvovao je svečanom ozvaničenju početka izgradnje dionice auto-puta Rača-Bijeljina, sastavnog dijela budućih auto-puteva Banjaluka-Bijeljina-Beograd i Beograd-Sarajevo.

Ministar Ćorić izjavio je da je auto-put, koji će u narednim godinama povezati Beograd i Banjaluku, nova realnost Srpske, koja će od toga imati višestruku korist i postati konkurentnija u regionu.

“Prije svega, pet godina sanjali smo o ovom projektu i ulagali napore kako bi danas došli u situaciju da zvanično obilježimo početak radova, zajedno sa braćom iz Srbije. Svjedočimo tome da je ovo projekat koji se realizuje, kao jedan od najvažnijih za budućnost Srpske”, istakao je Ćorić.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, svim njegovim saradnicima, resornom ministru Tomislavu Momiroviću, koji su obezbijedili 80 odsto sredstava.

“Mi smo svojih 20 odsto već obezbijedili, značajan dio kao avans prebacili izvođaču. Radovi teku nesmetanom dinamikom. Siguran sam da ćemo uspjeti da ovo završimo u ugovorenim rokovima, da će to biti kvalitetno urađeno i da će ovaj put dati svoj puni doprinos”, rekao je Ćorić.

Ćorić je naglasio da je Vlada opredijeljena za ovako važne infrastrukturne projekte ne samo da gradi saobraćajnice, već da bi putem njih bila obezbijeđenai mogućnost podizanja ekonomskog rasta i privrede.

On je rekao da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske realizovanje projekata koji će podrazumijevati i otvaranje novih radnih mjesta, te svega što će doprinijeti razvoju.

Ćorić je naglasio da će ovaj put uskoro povezati Banjaluku sa Beogradom, što će biti završeno u roku od 4-5 godina.

“Imamo još dvije dionice da ugovorimo, odnosno da riješimo problem izgradnje auto-puta kroz Brčko distrikt, definišemo finansijski okvir za Vukosavlje Johovac. Ostalo je ugovoreno ili se već radi”, rekao je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će Vlada Srpske u narednom mandatu najveći dio tog posla biti završen.

“To će biti nova realnost u Republici Srpskoj i mogućnost da budemo konkurentni u regionu”, naglasio je resorni ministar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...