MINISTAR ĆORIĆ: Auto-put – nova realnost Srpske (foto, video)

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić prisustvovao je svečanom ozvaničenju početka izgradnje dionice auto-puta Rača-Bijeljina, sastavnog dijela budućih auto-puteva Banjaluka-Bijeljina-Beograd i Beograd-Sarajevo.

Ministar Ćorić izjavio je da je auto-put, koji će u narednim godinama povezati Beograd i Banjaluku, nova realnost Srpske, koja će od toga imati višestruku korist i postati konkurentnija u regionu.

“Prije svega, pet godina sanjali smo o ovom projektu i ulagali napore kako bi danas došli u situaciju da zvanično obilježimo početak radova, zajedno sa braćom iz Srbije. Svjedočimo tome da je ovo projekat koji se realizuje, kao jedan od najvažnijih za budućnost Srpske”, istakao je Ćorić.

TESTNA REKLAMA

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, svim njegovim saradnicima, resornom ministru Tomislavu Momiroviću, koji su obezbijedili 80 odsto sredstava.

“Mi smo svojih 20 odsto već obezbijedili, značajan dio kao avans prebacili izvođaču. Radovi teku nesmetanom dinamikom. Siguran sam da ćemo uspjeti da ovo završimo u ugovorenim rokovima, da će to biti kvalitetno urađeno i da će ovaj put dati svoj puni doprinos”, rekao je Ćorić.

Ćorić je naglasio da je Vlada opredijeljena za ovako važne infrastrukturne projekte ne samo da gradi saobraćajnice, već da bi putem njih bila obezbijeđenai mogućnost podizanja ekonomskog rasta i privrede.

On je rekao da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske realizovanje projekata koji će podrazumijevati i otvaranje novih radnih mjesta, te svega što će doprinijeti razvoju.

Ćorić je naglasio da će ovaj put uskoro povezati Banjaluku sa Beogradom, što će biti završeno u roku od 4-5 godina.

„Imamo još dvije dionice da ugovorimo, odnosno da riješimo problem izgradnje auto-puta kroz Brčko distrikt, definišemo finansijski okvir za Vukosavlje Johovac. Ostalo je ugovoreno ili se već radi“, rekao je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će Vlada Srpske u narednom mandatu najveći dio tog posla biti završen.

„To će biti nova realnost u Republici Srpskoj i mogućnost da budemo konkurentni u regionu“, naglasio je resorni ministar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...