MILUTIN TASOVAC-SNSD UGLJEVIK: Osuđujemo hapšenje majora VRS RATKA ĐURKOVIĆA

Datum:

Share post:

Opštinski odbor SNSD Ugljevik i ja, kao poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, najoštrije osuđujemo hapšenje majora Vojske Republike Srpske Ratka Đurkovića koje su u ranim jutarnjim časovima izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).
 
Ovaj slučaj samo je jedan u nizu onih koji dokazuju selektivnu pravdu u BiH. Ratko Đurković rano jutros odveden je iz svog porodičnog doma bez navođenja razloga za njegovo hapšenje.  Nadležni o tome i dalje ćute, što je potpuno neprihvatljivo.
 
Uz to, za svaku osudu je i samo hapšenje koje je, slobodno ću reći, nasilnički čin i predstava za javnost. Đurković, kao čovjek od 76 godina, nije pružao otpor niti je predstavljao opasnost da bi se na takav način tretirao, čak se i u više navrata odazivao pozivima na ispitivanja u Tuzli.
 
Svi mi koji poznajemo Ratka Đurkovića znamo da je to ugledan čovjek i domaćin, dobar komšija i neko ko se cijeli život zalaže za mir. Neko ko je, kao pedagog i nastavnik, mlade naraštaje učio razumijevanju, poštovanju i pravdi. 
Iz tog razloga, još jednom oštro osuđujemo današnji nehumani gest hapšenja i pružamo punu podršku porodici u ovoj nepravednoj borbi. 
Milutin Tasovac,
narodni poslanik i predsjednik OO SNSD Ugljevik

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....