MILOVANOVIĆ: Miličević podržao principe i stavove OHR-a i lažnog visokog predstavnika

Datum:

Share post:

Direktora Јavnog preduzeća Vode Srpske Miroslav Milovanović rekao je za RTRS da je izjava predsjednika SDS-a Milana Miličevića o knjiženju imovine skandalozna i u direktnoj suprotnosti sa interesima Republike Srpske.

Milovanović je istakao da je Miličević na „indirektan način podržao principe i stavove OHR-a i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita“.

– Stav Republike Srpske je da se imovina sa njene teritorije knjiži na Srpsku. S druge strane, lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit zagovara da se imovina sa kompletne teritorije knjiži na BiH, a onda, u skladu sa potrebama i zahtjevima lokalnih zajednica, prenosi na njih – naveo je Milovanović.

On je istakao da bi realizacija ove ideje bila pogubna, kako za ЈU Vode Srpske, tako i za druge značajne institucije i ustanove Republike Srpske, jer bi Srpska ostala bez svoje imovine i bila svedena na praznu ljušturu.

Miličević je izjavio danas za RTRS da „državna imovina i dobra u javnoj upotrebi nisu dva identična pojma i da bi ova dobra, odnosno prirodni resursi trebalo da budu u vlasništvu lokalnih zajednica u Republici Srpskoj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...