Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Sokolac sinoć je jednoglasno predložio Milovana Bjelicu, aktuelnog načelnika i predsjednika OO SDS Sokolac, kao kandidata za načelnika ispred SDS na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za 6. oktobar 2024. godine.

„U kratkim crtama sam predstavio program „SOKOLAC ZA NOVI VIJEK“ koji predstavlja platformu oko koje će se okupiti naša odbornička lista. Ovaj program rada mene, kao načelnika opštine Sokolac i odbornika Srpske demokratske stranke, predstavlja potpuni iskorak u bolje i prosperitetnije sutra – sutra bez neizvjesnosti i turbulencija kakve smo imali prethodne četiri godine. Sokolac je u proteklih deset godina postavio osnovu za izgradnju grada od trideset hiljada stanovnika. To su kapaciteti vodovoda i kanalizacione mreže čiji završetak se privodi kraju, sa kolektorima za prečišćavanje otpadnih voda te postrojenjem za prečišćavanje pijaće vode koji se gradi kroz saradnju sa Razvojnom agencijom Republike Češke. Tu je i potpuna pokrivenost opštine optičkim kablom. Nakon što smo osigurali temelje možemo da krenemo u izgradnju, od Gradske kuće, preko Solarne elektrane i mnogih drugih projekata sa kojima će javnost biti blagovremeno upoznata“, rekao je Bjelica.

Kako kaže, Sokolac je privlačno i poželjno mjesto za poslovanje, što, prema njegovim riječima, potvrđuju planovi i projekti brojnih kompanija, od Robota, preko KORT-a, Binga, Zvorničanke, AS holdinga, Slobodne zone Subotica, te stranih kompanija koje se spremaju da uđu u buduću Slobodnu poslovnu zonu Sokolac.

„Sokolac je poželjno mjesto za odmor, vidimo to iz povećanog interesovanja za smještaj, iz broja subjekata koji nude prenoćište, broja ugostiteljskih objekata, broja vikendica koje su izgrađene ili se grade. Opštinski odbor je izabrao kandidatsku listu za odbornike koju čine iskusni i provjereni ljudi, ljudi sa energijom, spoj mladosti i iskustva, uspješni i priznati u svojim profesijama, među svojim komšijama i sugrađanima. Listu predvodi nosilac Dejan Elez. Mi ćemo učiniti sve kako bi imali većinu koja će garantovati realizaciju ovih projekata. Samo sa onima koji prihvate ove projekte i to iskažu jasno i potpišu da podržavaju naš program „Sokolac za 21. vijek“ možemo da razgovaramo. Na ovom putu mi imamo apsolutnu podršku svih organa Republike Srbije. Pružaju nam i pružiće nam svu logističku, moralnu i finansijsku pomoć. Nikada u istoriji Sokoca i Romanije nije bila bolja saradnja između Sokoca i Srbije“, zaključio je Bjelica i poručio – Za ŽIVOT i ljude, Sokolac POBJEĐUJE!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име