Miloš Stevanović: Od 1. marta počinju pripreme za proizvodnju

Datum:

Share post:

Bijeljinski „Žitopromet“ od 1. marta počeće pripreme za proizvodnju, nakon što je nepokretnu imovinu ovog nekadašnjeg mlinsko-prerađivačkog giganta za 3,1 milion KM kupila fočanska kompanija „Pavgord“, izjavio je pravni zastupnik „Pavgorda“ Miloš Stevanović.

Stevanović je rekao da se „Žitopromet“ vraća u poslovne aktivnosti i počinje da radi kao što je radio i u najbolja vremena, a u planu je i zapošljavanje.

„Kreće se 1. marta u remont kompletnog postrojenja, priprema proizvodnje i počinje otkup pšenice, kukuruza. `Pavgord`, kao kompletan investitor, vodiće cijelu priču, želi da nastavi sav taj posao. NJegov plan je da se sve vrati u normalnu proizvodnju kao što je bilo u najbolja `Žitoprometova` vremena“, naveo je Stevanović.

Prema njegovim riječima, imovina je kupljena na tenderu organizovanom prošle sedmice sa rokom do prošlog petka, gdje se „Pavgord“ jedini prijavio i prošao, te kupio kompletnu nepokretnu imovinu.

TESTNA REKLAMA

Problemi u nekadašnjem mlinsko-prerađivačkom gigantu „Žitopromet“ pojavili su se prije dvije godine. U septembru 2018. godine silosi ovog preduzeća bili su puni pšenice, ali su pogoni stajali, jer ratarima nije bio plaćen rod.

Zbog neisplaćenih plata i doprinosa radnici su tada stupili u štrajk. Problemi su trajali godinu dana, a otvaranje stečaja u decembru 2019. godine omogućeno je zajedničkim angažmanom sindikata radnika i novog investitora, kompanije „Pavgord“.

Na ročištu u februaru 2020. godine priznato je 6,2 miliona KM potraživanja „Žitoprometa“, od čega 4,8 miliona KM kompaniji „Pavgord”.

„`Pavgord` je i ranije učestvovao u postupku u vezi sa prodajom pokretne imovine i sada je kupio i svu nepokretnu imovnu `Žitoprometa`“, naveo je Stevanović.

Stevanović je podsjetio da je „Pavgord“ investirao i kupio sa grupom investitora Našu banku, te, kako je naveo, planira dalje investicije u održive biznise.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...