Milorad Jovičić kandidat SDS Ugljevik – I zavičaj i Srpska

Datum:

Share post:

Republika Srpska je naša svetinja, a Ugljevik i sva mjesta oko njega su naš zavičaj na koji smo ponosni, ne samo, u posljednje vrijeme kada smo stasali u jednu od najuređenih i najperspektivnijih sredina, već od davnina, poručio je kandidat za poslanika SDS-a u Narodnu skupštinu Srpske Milorad Jovičić.
-Stameni, čvrsti, odvažni, odani rodu i Bogu, takvi smo mi ljudi iz podmajevičkog kraja. Svjedoči to naš slavni Filip Višnjić, znameniti (sve)srpski narodni pjesnik i guslar, svojim djelom i ljubavlju prema čitavom rodu, koji je, sa Vukom Karadžićem, ocem naše pismenosti i kulture, iz Srbije, iz Tršića i Loznice, još tada, kada je bilo teže nego ikad, da pokaže i dokaže da niko, i ničim i nikad, ne može da omeđi naš, srpski kulturni i duhovni prostor-rekao je Jovičić.
Jovičić ističe da je Ugljevik, ne samo u infrastrukturnom, već i u kulturnom pogledu u vrhu, ne samo u Republici Srpskoj i regionu.
-Teritorijalno mali, ali u tim sferama Ugljevik je veliki, sve veći. I ne samo što ga naš dragi vladika naziva duhovnim centrom, prestonicom, već po manifestacijama poput  „Dana harmonike“ i drugih sličnih, zauzimamo važno mjesto na svjetskoj mapi važnih kulturnih događanja-kaže Jovičić.
Prema njegovim riječima ugalj jeste razvio ovu opštinu i zavičaj, i razvija ga.
-Za svaku pohvalu je zamah poljoprivrede i privrede, koga ne bi bilo da lokalna ugljevička vlast nije pomogla mnoge firme i radnje u krajima ostvaruju zarade, zadržavaju naša čeda na kućnim ognjištima, daju im bolji život i prosperitet. Milina je, kad dođe berba, ne samo šljive, kad se u našim selima radi kao u košnicama i kad se za naše voće otimaju najčuveniji kupci na svijetu.I nedavni Međunarodni sajam šljive, voćnih rakija i meda, čiji sam utemeljivač, pokazao je da smo ostvarili ogromne uspijehe, i u kvalitetu i u kvantitetu naših proizvoda i u njihovoj promociji i prodaji daleko van granica i Ugljevika,i Republike Srpske i BiH, i regiona-napominje Jovičić.
On kaže da je vjerovao od prvog svog radnog dana, u progres ovog kraja, sa timom lokalne samouprave na čijem je čelu načelnik Vasilije Perić.
-Iako je, često, bio neopravdano prozivan što opština ulaže u razvoj naših firmi, radnji ali i mnogih naših domaćinstava, stvorili smo ogroman broj sjajnih domaćina. Potenciram domaćina, srpskih domaćina, ne gazda koji neka loša i taze kategorija i asocira na one koji su, na brz način, kad nam je većini bilo najteže, stekli, bez znanja i znoja, neslućeni imetak-navodi Jovičić.
Danas, više nego ikad, naglašava Jovičić, vjerujemo u progres, ne samo podmajevičkog kraja, već i naše Majevice, koja je, kao rijetko ko vratila rasejanje u zavičaj.
-Na najbolji način vjerujemo u Semberiju, koja, narodski rečeno, pod vođstvom naših stranačkih kolega godinama, postaje sve značajniji centar i jedno od najpoželjnijih mjesta za život na lijevoj i desnoj obali i Drine i Save-rekao je Jovičić.
Ponosan je, ističe Jovičić kao sportista, na sve uspijehe u ugljevičko-bijeljinskom i loparskom kraju.
-Ponosan sam i srećan i znam da mora da bude i još bolje. Stajanja nema. I zbog nas, i zbog naše Republike Srpske i zbog naših mladih pokoljenja.Tu sam da dam sve od sebe da čitava ova regija bude valjano smatrana, zastupljena i poštovana od svih vlasti. Ušao sam u ovu izbornu trku, sa svojom biografijom, ali i ogromnim kapitalom rada onih koji me podržavaju. Na meni je, kad pobijedimo, da sve to, ne samo branim, već da to dodatno podržim, zaštitim, promovišem i štitim. Oni koji me poznaju znaju da to dobro znam i da me, pored ostalog, ne treba niko da podučava šta je patriotizam, jer sam sa tim rođen kao čedo zavičaja iz Ugljevičke Obriježi-zaključuje Jovičić.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...