Milionski dužnici “Šuma Srpske“ na crnoj listi

Datum:

Share post:

Kozaraputevi“ Banjaluka, „Natura Vita“ Teslić, „Nova Borja“ Teslić, „Nova Forma“ Šamac, „Novi Lignošper“, „Škeljić“ Kneževo samo su neki od dužnika „Šuma RS“ koji se nalaze na listi.

Na spisku se nalaze većinom firme iz Republike Srpske, ali ima i preduzeća iz Federacije BiH i Srbije.

Iz „Šuma Srpske“ nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje kolika su dugovanja ovih firmi i kada su nastala, a prema podacima iz finansijskog izvještaja ovog preduzeća na kraju 2017. godine ukupna sumnjiva i sporna potraživanja su iznosila oko 11,5 miliona KM. Procenat naplate ovih potraživanja iznosio je svega 0,54 odsto.

Pored liste neposlovnih kupaca, „Šume RS“ su objavile i listu neuspješnih izvođača radova koja je mnogo manja i na njoj se nalazi devet preduzeća.

TESTNA REKLAMA

To su “Mačkovac – Кomerc” Lopare, “God” Кotor Varoš, “Кamenuša” Laktaši, “Vrbić-Transporti” Žepče, “Timberček” Glamoč, “Veteransim” Bijeljina, “Blagorad” Teslić, “Ljubišnja” Foča i “Trivić-Кomerc” Banjaluka.

Inače, „Šume Republike Srpske“ su u prošloj godini ostvarile dobit od 4,7 miliona KM. Pozitivan rezultat ostvarila su 22 organizaciona dijela, dok je čak devet bilo negativno.

Iako su smanjile dobit u odnosu na 2017, „Šume“ su lani značajno povećale broj radnika pravdajući to „povećanim učešćem vlastite radne snage i vlastite mehanizacije u ukupnoj proizvodnji“.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EVIDENCIJA PREKIDA ISPORUKE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA DAN 21. i 22. 08.2022. god.

Datum RJ/Poslovnica Elektroenergetski objekat   Područje bez napajanja   Razlog prekida isporuke Vrijeme prekida isporuke Početak    Završetak 21.08.2022. Vlasenica Han Pijesak DV 35 kV MHE Gornji Zalukovik – Han Pijesak Kompletan...

U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja

U Agenciji održan sastanak radne grupe za koordinaciju aktivnosti U Agenciji za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održan je sastanak...

Zakon o zaštiti ćirilice i srpskog jezika stupa na snagu do kraja mjeseca

Ministar prosvjete i kulture Republike srpske Natalija Trivić očekuje da do kraja mjeseca na snagu stupe Zakon o...

Obilježeno 32 godine od osnivanja SDS u Kozarskoj Dubici

Na velikom narodnom zboru kod manastira Moštanice povodom pravoslavnog praznika Preobraženja Gospodnjeg, juče je proslavljeno 32. godine od...