MILIČEVIĆ za sada jedini kandidat za predsjednika SDS

Datum:

Share post:

Izborna skupština SDS-a na kojoj će biti biran novi predsjednik ove stranke biće održana 11. juna u Banjaluci, i kako stvari sada stoje podršku će dobiti Milan Miličević, aktuelni vršilac dužnosti predsjednika.

„U ovom trenutku izbori su završeni preko 60 posto i narednih dana će se to intenzivirati. Po statutu kandidat za predsjednika SDS može biti onaj koga predloži najmanje pet gradskih, odnosno opštinskih odbora, a može se predložiti kandidat i na samoj skupštini. Veliki broj odbora je predložio Miličevića za predsjednika“, rekao je Đorđe Milićević, predsjednik Izborne komisije SDS-a.

On kaže da u SDS-u ne postoje nikakve struje i nikakva borba te da je siguran da će Miličević biti novi predsjednik SDS-a jer ima podršku na terenu da preuzme tu funkciju.

Iz nekoliko nezvaničnih razgovora sa pojedincima iz SDS-a može se zaključiti da će Miličević sasvim sigurno u naredne četiri godine biti na čelu SDS-a te da niko drugi u ovom trenutku nema podršku za tu funkciju.

„Miličević je jedini koji može dobiti podršku i tako stvari stoje, ako bi se i pojavio neko do 11. juna ne može obezbijediti većinu u Skupštini SDS-a. Više od pola opštinskih i gradskih odbora dalo je svoj prijedlog za predsjednika i izvjesno je da će on biti možda i jedini kandidat za predsjednika“, ispričao je jedan od sagovornika iz SDS-a.

I sam Miličević nedavno je rekao da SDS potpuno relaksirano ulazi u izbornu skupštinu te da ne postoje nikakve turbulencije unutar stranke u smislu „ovih ili onih klanova“. Takođe, naglasio je da postoje različita razmišljanja i viđenja, ali da su organi stranke ti na kojima treba da se razgovara o tome.

Nakon izborne skupštine SDS-a i nakon što se izabere predsjednik neophodno će biti izabrati i organe stranke kao što je Predsjedništvo, čime će biti kompletiran proces unutarstranačkih izbora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina sutra organizuje prijem za šampione BiH u futsalu

Sutra, 6. juna od 10.00 časova u Skupštini grada, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, organizovaće prijem za...

GRADOVI SA NAJVIŠE KREDITA: Banjaluka 56,1, Doboj 46, Bijeljina 27,3 miliona KM

Banjaluka i Doboj imaju najviše kredita: Informacija o stanju javnog duga BiH otkriva da se Srpska zadužuje skuplje...

DODIK: „Srpska stabilna, poštujemo Ustav i Dejtonski sporazum“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska institucionalno stabilna i da poštuje...

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...