Milan Miličević, predsjednik SDS

Miličević: Vidovdan simbol srpskog junaštva i našeg nepokolebljivog duha

Danas obilježavamo i slavimo Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog puka (Republika Srpska), jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji, poručio je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

“Danas se sjećamo Kosovske bitke, herojstva naših predaka i žrtve koje su dali za slobodu, opstanak i budućnost našeg naroda. Sjećamo se posebno 24 hiljade naših junaka koji su tih devedesetih godina položili svoje živote kako bi Republika Srpska postojala. Vojska Republike Srpske i Srpska demokratska stranka su uz jedinstvo naroda postigli taj cilj, koji je najveće dostignuće Odbrambeno otadžbinskog rata”, kazao je lider SDS-a.

On je naglasio da je Vidovdan simbol neustrašivosti, junaštva i nepokolebljivog duha koji su kroz vjekove odlikovali Srbe.

“Na nama je da se danas podsjetimo tih vrijednosti i da ih prenesemo na nove generacije. Da ih učimo o slavi našeg naroda, o borbama i patnjama, ali i o pobedama i trijumfima. Da im budu primjer i da ih inspirišu u godinama i vijekovima pred nama”, poručio je Miličević i dodao:

“Vidovdan je dan kada se okupljamo u jedinstvu i slozi, onako kako je to bilo za vrijeme stvaranja Republike Srpske. Neka nam je Vidovdan podsjetnik na to da smo jak narod sa sjajnom prošlošću i svijetlom budućnošću pred sobom”, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име