Milan Miličević, aktuelni načelnik opštine Teslić i kandidat SDS-a za tu poziciju na predstojećim lokalnim izborima, rekao je da je Teslić u posljednjih nekoliko godina postao sinonim za napredak i razvoj, ali da su zbog opstrukcija SNSD-a izgubljene investicije vrijednosti 10 miliona KM.

„Kupovina odbornika i rušenje skupštinske većine paralizovali su razvojne projekte. Dvije godine nismo mogli usvojiti budžet ni programe razvoja, ali su njihovi funkcioneri na pozicijama koje su obavljali napravili ogromne gubitke“, rekao je Miličević.

On kaže da će, ukoliko osvoji novi mandat, nastaviti širenje vodovodne mreže, jer svaki dom zaslužuje čistu vodu te da je započeta gradnja novog gradskog vrtića i vatrogasnog doma.

„Započinjemo i sa izgradnjom jednog dijela dvorane sa multifunkcionalnom salom i nizom drugih sadržaja, te modernizacijom našeg gradskog stadiona“, rekao je Miličević.

Govoreći o onome što je urađeno, Miličević kaže da je za četiri godine izgrađen novi gradski most, modernizovan sistem vodosnabdijevanja te da su postavljena i dva kružna toka, a završena je i zaobilaznica oko grada.

„Sve to, i sve ono što smatramo redovnim poslovima, uspjeli smo uraditi iako pod pritiskom i bez podrške, ali domaćinskim odnosom“, naglasio je Miličević.

NN: Šta Vas je motivisalo da se ponovo kandidujete?

MILIČEVIĆ: Teslić je u posljednjih nekoliko godina postao sinonim za napredak i razvoj. Kapitalni projekti koje smo realizovali postavili su našu opštinu kao regionalnog lidera, a to je tek početak. Naša vizija i planovi su jasni – nastavljamo raditi i graditi Teslić, jačati njegov potencijal i otvarati nova vrata za sve generacije. Drugi, podjednako važan motiv je da zaustavimo one koji budžet opštine gledaju kao plijen. Naša obaveza zbog generacija koje dolaze je da spriječimo nedostojne da unište ono što smo mi zajedno s narodom izgradili, jer Teslić zaslužuje bolje od onih koji u svemu vide priliku samo za sebe! U ovim izazovnim vremenima, najveći patriotski čin je braniti interese građana od takvih destruktivnih ambicija.

NN: Šta je ono što ste planirali, a niste uradili tokom mandata?

MILIČEVIĆ: Nažalost, zbog opstrukcija SNSD-a u prethodnom periodu, izgubili smo investicije u vrijednosti od 10 miliona KM. Kupovina odbornika i rušenje skupštinske većine paralizovali su razvojne projekte. Dvije godine nismo mogli usvojiti budžet ni programe razvoja, ali su njihovi funkcioneri na pozicijama koje su obavljali napravili ogromne gubitke. To je poruka kako SNSD vidi Teslić. Ali, uprkos toj opstrukciji, mi nismo stali! Za samo četiri godine izgradili smo novi gradski most, modernizovali sistem vodosnabdijevanja, postavili dva kružna toka, završili zaobilaznicu oko grada, uredili sportske poligone i dječja igrališta. Sve to, i sve ono što smatramo redovnim poslovima, uspjeli smo uraditi iako pod pritiskom i bez podrške, ali domaćinskim odnosom. Teslić ide naprijed i to je nepobitna činjenica, ali svakako, još mnogo toga ima da se uradi u narednom periodu i mi ćemo to uraditi.

NN: Šta će biti prioritet ukoliko opet dobijete podršku?

MILIČEVIĆ: Naša misija je jasna – nastavljamo da radimo za Teslić! Nastavićemo širenje vodovodne mreže, jer svaki dom zaslužuje čistu vodu. Do sada smo omogućili priključenje 2.500 domaćinstava, ali tu nećemo stati.

Počeli smo i gradnju novog gradskog vrtića i vatrogasnog doma, a uskoro počinjemo sa rekonstrukcijom gradskog trga koji će biti prepoznatljivog izgleda ne samo u Republici Srpskoj, nego i u regionu. Započinjemo i izgradnju jednog dijela dvorane sa multifunkcionalnom salom i nizom drugih sadržaja te modernizacijom našeg gradskog stadiona. Ovi projekti su već u fazi pripreme i oni će donijeti Tesliću potpuno novu dimenziju, ali to je samo jedan dio planiranog. Naš cilj je da svaka generacija – od najmlađih do penzionera – osjeti konkretne benefite ovog rada.

NN: Zašto građani da daju glas baš Vama?

MILIČEVIĆ: Iza mene i mog tima stoje djela, a ne prazne riječi! Sve što smo obećali, mi smo ispunili. Građani Teslića znaju ko im govori istinu, ko se bori za njih i ko svaki dan radi na tome da Teslić bude bolji. Mi ne nudimo lažne nade niti varljive priče – mi radimo, mi gradimo, mi stvaramo budućnost za sve nas. Zato, vjerujem da će narod prepoznati našu iskrenost i naš trud, jer smo uvijek ispunjavali data obećanja!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име