Saopštenje za javnost načelnika Opštine Šamac Đorđa Milićevića prenosimo u cijelosti:

Olujno nevrijeme koje je zadesilo našu opštinu, nanijelo je veliku štetu na objektima koji su u vlasništvu Opštine Šamac:

Vatrogasni dom u Šamcu i Obudovcu, dječije obdaništeu Šamcu, domovi kulture u Pisarima, Škariću, Tišini, Gornjoj Crkvini, Obudovcu, Donjoj Crkvini i Novom Selu. Pored objekata značajna oštećenja nastala su i na sistemu javne rasvjete. Okvirna procijenjena vrijednost štete na navedenim objektima i javnoj rasvjeti je oko 500.000KM.

U toku je raščišćavanje i uklanjanje šuta i otpada na pomenutim lokacijama, a u narednim danima će se pristupiti sanaciji nastale štete.

Kombinovane ekipe radnika JP „Slobodna zona“, TVSJ, kojima su se pridružili radnici opštinske uprave i građani i danas ulažu velike napore na raščišćavanju i uređenju grada. Tom akcijom obuhvaćeno je više ulica (glavnih i sporednih), dok u ulicama u kojima se vrše sanacije, uklanjanje stabala i otpada čišćenje se vrši u kontinuitetu. Na području mjesne zajednice Šamac, vrši si sanacija na sistemu javne rasvjete.

Obzirom za ukazanu potrebu za odlaganjem veće količine šuta, obavještavamo mještane mjesnih zajednica Pisari, Donja Crkvina i Škarić da je obezbijeđena dodatna privremena lokacija a koja se nalazi preko puta ribnjaka u MZ Pisari (put prema rijeci Bosni). Takođe, napominjemo da je sav šut i otpad moguće besplatno odlagati i na deponiji Jelas. Dovoz je potrebno prethodno najaviti na broj telefona 066/830-079

Molimo sve građane koji imaju informacije o stambenim objektima (stanovi/kuće) koji su raspoloživi da se ustupe na korištenje ili izdaju u zakup građanima čiji su objekti usljed olujnog nevremena postali neuslovni za život, da informacije o istim dostave na broj telefona: 065/862-062

Spremnost da pomognu opštini Šamac izrazili su Vlada Brčko Distrikta, opština Teslić i opština Istočna Ilidža kojima upućemo iskrenu zahvalnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име