MILIČEVIĆ, SDS: Sretenje je simbol borbe za slobodu i pravno uređenu državu

Datum:

Share post:

V.d. predsjednika Srpske demokratske stranke dr Milan Miličević uputio je čestitku povodom Dana državnosti Republike Srbije predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima Srbije.

„Sretenje kroz istorijski kontinuitet države Srbije predstavlja simbol borbe srpskog naroda za svoje pravo na slobodu i pravo na državu“ – navodi se u tekstu čestitke v.d.  predsjednika SDS-a.

„Srbija se može ponositi jednom od najdužih istorija ustavnosti jer smo stvorili državu i imali svoj ustav mnogo ranije nego mnoge evropske demokratije. Slava srpske države koja je stvorena u borbi za samostalnost nešto je čime treba da se diče današnje generacije, a na nama, predstavnicima društveno-političkog života je da njegujemo našu državnost“, poručio je Miličević.

On je rekao da su problemi i izazovi današnje Srbije uveliko drugačiji od onih iz prve polovine devetnaestog vijeka.

„Srbija je danas moderna i uspješna evropska država. Ekonomski uspjesi Srbije poslednjih godina su zaista izvanredni. Svaki uspjeh države Srbije mi u Republici Srpskoj posebno emotivno doživljavamo i srećni smo zbog dobrog puta kojim Srbija danas korača. Stabilnost Srbije, kako politička tako i ekonomska velika je podrška i Republici Srpskoj“ – istakao je Miličević, v.d predsjednika SDS-a u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desvanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...