MILIČEVIĆ, SDS: Petrović se istakao u borbi protiv korupcije – Putem koji vodi Bijeljinu treba da krene i Srpska (video)

Datum:

Share post:

Put kojim gradonačelnik LJubiša Petrović vodi Bijeljinu je pravi put kojim treba da krene i cijela Republika Srpska i izbor pred građanima Bijeljine na referendumu o opozivu će biti jednostavan, izjavio je Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke, nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je danas održana u Bijeljini.

On kaže da se Petrović u svom radu istakao po borbi protiv kriminala korupcije i trošenju zajedničkih novaca od strane pojedinaca i da će SDS Petroviću pružiti maksimalnu podršku.

„Na referendumu koji će se desiti u Bijeljini imate dva potpuno različiti politička koncepta koji drugačije gledaju sadašnjost i budućnost Republike Srpske. Isto tako i na prošlost jer vidimo šta se desilo u proteklih 16 godina vladavine SNSD, počeve od demografske slike, ekonomskog stanja u kome živi naš narod, nezaposlenosti, odlaska stanovnika“, kazao je Miličević.

On je istakao kako će SDS dati maksimalnu podršku Petroviću i da će učiniti sve kako bi se prilikom glasanja na referendumu o opozivu gradonačelnika ispoštovala volja i glas svakog čovjeka.

„Bijeljina i Semberija su tradicionalno vrlo emotivno vezane za SDS i uvijek su nama davali podršku i mi to cijenimo“, kazao je Miličević i pozvao stanovnike Bijeljine da u što većem broju izađu i glasaju na predstojećem referendumu, ističući da će SDS zaštiti svaki glas i onemogućiti izborne krađe.

Miličević je u obraćanju novinarima potvrdio da su SDS ugašeni domeni za sajt i mejl pod izgovorom da je to učinjeno zbog toga što je SDS pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

„Zašto je to urađeno sada 16 godina nakon što stranka stavljena na crnu listu SAD možemo samo da nagađamo. Da li je to neka slučajnost da ili je u pitanju neka prijava mi to ne znamo, ali mogu reći da nas to neće zaustaviti u našem političkom djelovanju. Prelazimo na novi domen sds.rs koji će biti javno objavljen i poslan na adrese ljudi i organizacija sa kojima imamo korapodenciju“, naveo je Miličević.

Komentarišući navode o reviziji CIK BiH o poslovanju političkih partija u 2020. godini on je rekao da se spočitavaju donacije SDS u ukupnom iznosu od 17 hiljada KM i da neki od toga pokušavaju praviti priče o navodnoj političkoj korupciji.

„Svi silni milioni koje je SNSD izvlači na crno iz Republike Srpske to nije problem. Ovoj zemlji to nije problem i nisu problem silni predizborni asfalti, ali jeste ovih 17 hiljada KM. Svaka donacija koja je ušla u SDS je išla preko bankovnih računa. Ko god da je uplatio donaciju morao je biti detektovan i sve to se moglo utvrditi da su htjeli da to urade“, kategoričan je Miličević.

Miličević je komentarišući odlazak odbornika SDS u Banjaluci Aleksandra Petkovića kazao ne zna koji su razlozi zbog čega se odlučio na taj potez, ali da će vrijeme to pokazati.

„Imao sam priliku da vidim takve stvari i uvijek se pokazalo da je iza svakog tog odlaska na kraju stajalo ili neko zaposlenje ili namještenje, novac, nekretnina ili neka politička pozicija. Ja sam mnogo puta sam bio razočaran nekim odlukama u stranci ali nikada nisam odlučio da okrenem leđa SDS. Kada sam bio nezadovoljan to nezadovoljstvo sam nastoja kanalisati kroz stranku“, istakao je Miličević.

Poručio je da su SDS u toku unutarstranački izbori i da su svi dobrodošli da učestvuju u tom procesu i doprinesu boljoj SDS i Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...