MILIČEVIĆ, SDS: Onoga koga ne kazni za klevetu, vlast želi da goni partijskim zakonom o neprijateljima

Datum:

Share post:

Nakon predlaganja anticivilizacijskog Zakona o kriminalizaciji klevete o kojem se u NSRS raspravlja, najavljeno je i donošenje zakona koji će omogućiti proglašavanje, odnosno kreiranje liste neprijatelja Republike Srpske. Naravno da se ovdje radi o tome da će, ono što se eventualno ne postigne kriminalizacijom klevete, vjerovatno biti nadograđeno novim zakonom koji je u najavi i to je potpuno jasno, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

On kaže ako bi takav zakon u jednom trenutku zaista stupio na snagu, kao neprijatelj Srpske bio bi označen svako ko se ne uklapa u vladajuću matricu SNSD razmišljanja ili ne želi da se pokori narativu i politici te partije.

„Onog trenutka kada se režimi koji egzistiraju na prostorima na kojima ne postoji dovoljno visok nivo razvijenosti demokratske političke kulture nađu u opasnosti, tada počinje njihovo poistovjećivanje sa državom i narodom kojim vladaju. Tu se, u suštini, radi o jednoj veoma podloj i kukavičkoj praksi emotivnog pristupa kojoj smo u proteklim decenijama itekako imali priliku svjedočiti. Stvara se mit o ugroženosti zemlje i naroda od domaćih i stranih neprijatelja, pominje se slavna istorija predaka a, sve to kako bi se zamaskirala nesposobnost vlasti i katastrofalni rezultati čije se posledice “patriotskog“ djelovanja osjete decenijama kasnije“, poručio je Miličević.

Predsjednik SDS kaže da će takve pojedince ili grupe vlast progoniti kao državne neprijatelje, odvoditi na ispitivanja i maltretiranja – baš kao što je to bio slučaj u nekim totalitarnim sistemima prošlog vijeka.

„Za stotine miliona evra koje, kao Republika Srpska moramo otplatiti stranim kompanijama i fantomskim firmama, nisu krivi ni domaći ni strani neprijatelji nego vlast kontinuiteta. Zahvaljujući SNSD-u i njihovoj decenijskoj politici, ne postoji ni jedna pora, ni jedan društveni segment za koji se može reći da je bar loš jer je svaki, počevši od obrazovanja i kulture pa do pravnog sistema i privrednih aktivnosti – katastrofalan. Činjenica je da ni jedna vlast ne voli kritiku ali, u tom slučaju potrebno je da se učini sve da se radom i rezultatima kritičarima iz ruku izbiju argumenti a ne da se, vlastita nesposobnost maskira represivnim zakonima i mjerama koje nemaju veze sa vremenom u kojem živimo“, zaključak je Miličevića.

On kaže da jurišati u stalne sukobe stvarajući kontinuiranu krizu i neprijatelje je stavljanje na kocku cijelog naroda što autokratska vlast zarad vlastitog interesa , upravo i radi.

„To što Republika Srpska tone u međunarodnu izolaciju zahvaljujući SNSD-u i njegovim satelitima je potpuno očekivan slijed posledica a, kriviti sve druge za vlastite promašaje u najmanju ruku je neukusno. Da se međunarodna zajednica nije umiješala u političke tokove u BiH krajem prošlog vijeka i instalirala Dodika, Republika Srpska bi sigurno izgledala bolje a imala i više stanovnika . Kao izdanak međunarodnog intervencionizma u BiH, Dodik je morao znati kako mu razmišljaju stari prijatelji a ne da sada za izolaciju u kojoj smo se našli krivi upravo njih“, naglasio je Miličević.

Bilo kakvo stavljanje SAD, EU, NJemačke i njihovih diplomata kao i domaćih slobodnomislećih ljudi ,novinara i političkih neistomišljenika na crne liste neprijatelja, kaže Miličević neće pomoći da Republika Srpska napravi iskorak i postane bolje mjesto za življenje.

„Činjenica da se uvrede i laži, koje u javnosti već uveliko iznosi korumpirana vlast, karakterišu kao jedini “vrijednosni sud“ najbolji je dokaz kako će izgledati praktična primjena Zakona o kriminalizaciji klevete i ko će sve imati privilegiju da se nađe na crnim listama koje, vjerovatno već i sada postoje u nekim tajnim ladicama“, zaljučio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...