Milan Miličević, predsjednik SDS

“Dokazali smo da je nezakonito i neustavno pokušana eliminacija Srpske demokratske stranke /SDS/ iz izbornog procesa. SDS je pobijedio. Konačno smo dobili rješenje Suda BiH da se uvažava žalba SDS na rješenje Centralne izborne komisije /CIK/ iz maja mjeseca kojim je SDS-u odbijeno učešće na izborima. CIK-u je naloženo da donese novo rješenje kojim će SDS-u biti omogućeno učešće na izborima“.

Ovo je rekao predsjednik SDS-a dr Milan Miličević informišući članove, simpatizere i javnost o najnovijoj odluci Suda BiH donijetoj 25.septembra.

“Borba je bila teška, ali smo dokazali da je prema SDS-u ispisana stranica beščašća i da je potpuno nezakonito, politički dirigovano, pokušano da nam se zabrani da učestvujemo u političkom životu. Šteta koja je nanijeta SDS-u je ogromna jer smo dovedeni u neravnopravan položaj da nam se faktički u zadnjoj sedmici kampanje kaže da možemo učestvovati na izborima. Neko za to treba da odgovara“, poručio je Miličević.

Uvijek kada je bilo teško, dodaje on, SDS je bio najjači, prije svega zahvaljujući iskrenoj emotivnoj vezanosti svog članstva i simpatizera za stranku.

“Nije SDS bilo koja stranka. SDS je dio identiteta i volje srpskog naroda. Kada ej najteže mi smo najjači jer znamo šta branimo. Sada smo odbranili ne samo SDS nego i pravo na slobodu i demokratiju. Odbranili smo pravo svih da niko ne može biti nezakonito eliminisan iz političkog života. Pokazali smo da pravda može pobijediti i silu, ma koliko velika i jaka ona bila. Hvala svima koji su svih ovih mjeseci strepili za budućnost SDS-a. Sačuvali smo SDS, a zajedno ćemo sačuvati i slobodu i jaku Republiku Srpsku!“, istakao je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

                                                     

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име