MILIČEVIĆ: S ponosom nosimo i čuvamo nasleđe Vojske Republike Srpske

Datum:

Share post:

V.d. predsjednika Srpske demokratske stranke dr Milan Miličević čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske i njihovim potomcima 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske.

„Doprinos Vojske Republike Srpske i naših hrabrih boraca bio je presudan u stvaranju Republike Srpske a na svima nama je da čuvamo tradiciju naše vojske čije nasleđe danas s ponosom i čašću nose pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH. Danas se srpski vojnički barjak ponosno vije i pronosi poruku o vojničkim dostignućima Vojske Republike Srpske čiju sam uniformu i ja nosio pune četiri godine“, poručio je Miličević u čestitci.

On je kazao da je politička mudrost prvaka Srpske demokratske stranke, narodno opredjeljenje da živi u slobodi i hrabrost boraca Vojske Republike Srpske najzaslužniji što Republika  Srpska postoji već 31 godinu.

„12. maj je datum važan kao i 9. januar. Na Svetog Stefana 1992. godine smo odlučili da ćemo politički braniti prava srpskog naroda a na Svetog Vasilija Ostroškog Narodna skupština Republike Srpske odlučila je da formira Vojsku Republike Srpske kako bi se srpski narod i oružano odbranio i sačuvao svoja prava. Dok slavimo važne datume za Republiku Srpsku sjećamo se i onih koji su položili svoje živote čuvajući našu tradiciju, zemlju i narod kome je  prijetila opasnost“, zaključio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: FK “Podrinje“ iz Janje igra odlučujuću utakmicu za opstanak u Prvoj ligi Srpske

Prva liga Republike Srpske: Bitka za opstanak  Posljednjih 90 minuta prvoligaškog karavana za sezonu 2022/23 biće odigrano u subotu...

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...