MILIČEVIĆ: Odluke koje donese NS RS moraju biti sprovedene

Datum:

Share post:

Sa sutrašnje „Skupštine na otvorenom“ će biti poslana poruku da se Narodna skupština Republike Srpske i odluke koje ona donosi moraju poštovati i sprovoditi i da ne smiju biti korištene za jednokratnu upotrebu i političku trgovinu, kao što to radi aktuelna vlast, poručio je Milan Miličević, predsjednik SDS.

On je kazao da odluke moraju biti donošene u parlamentu Srpske i da jednom donesene odluke NSRS moraju biti sprovedene.

„Do sada je bilo obrnuto. Odluke su donošene u nekim komitetima SNSD i onda se daju u NSRS“, istakao je Miličević.

On je naveo da će sutra na „Skupštini na otvorenom“ javnosti biti predočen dokument u kojem će biti naveden niz odluka, zaključaka i zakona koji su donošeni većinom glasova u NSRS, a koji nisu sprovedeni.

„Vlast zaključke NSRS ne sprovodi, nego ih koristi za jednokratnu upotrebu i trgovinu sa svojim političkim partnerima u Sarajevu i sa međunarodnom zajednicom. To čine recimo za imenovanje ministra finansija ili 75 miliona KM za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje i slično“, podsjetio je Miličević.

On kaže da vlast, ako već ne sprovodi zaključke, ima mogućnost ih povuče. „Ali prije nego što ih povuku oni moju priznati da nisu sposobni za sprovođenje tih zaključaka“, kategoričan je Miličević.

On je ponovio da se sutrašnja „Skupština na otvorenom“ održava sa ciljem zaštite NSRS i njenih zaključaka i izrazio uvjerenje da će ovaj skup proteći bez bilo kakvih incidenata.

„Poslanici imaju sasvim legitimno pravo da na platou ispred NSRS iznesu naše stavove. Ako postoji neka zabrana prilaska ljudima da se dobrovoljno priključe oni mogu biti na distanci koja je dozvoljena“, rekao je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADA SRPSKE: Tri puta povećavana plata u javnom sektoru prema sporazumu sa sindikatima

Plate zaposlenih u javnom sektoru povećane su u tri navrata nakon što su Vlada Republike Srpske, odnosno resorni...

50 godina Opel Kadetta C

Proizvođač iz Riselshajma obilježava pet decenija od lansiranja legendarnog klasika. Riječ je o Kadettu C, modelu koji se...

FK ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova ogorčen na suđenje: Igraču slomljena noga – spriječimo nasilje u sportu (foto,video)

Teška povreda mladog igrača Zadrugara iz Donjeg Crnjelova Slobodana Jelića obilježila je meč  ovog kluba i domaćina Glasinca...

KALABUHOV: Bez rezolucije Savjeta bezbjednosti niko ne može biti visoki predstavnik

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov poručio je da je stav Rusije da Kristijan Šmit nema mandat...