Miličević o Vladi RS: Motor koji je zaribao, ne može proraditi

Datum:

Share post:

„Umjesto da imamo Vladu RS koja je spremna da se suoči sa krizom u kojoj se trajno nalazimo, Vladu koja bi stvarala ambijent da ljudi ostaju u Republici Srpskoj, dobili smo najlošiju Vladu ikada, kompromitovanu već na početku svog mandata“, izjavio je Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.

Miličević poručuje da je ova vlast putem kontrolisanih medija navikla javnost Republike Srpske da sve prihvata kao da je normalno.

„Navikli su građane na  bestidno i bahato ponašanje i trošenje javnih sredstava i urušavanje ugleda svih institucija Republike Srpske. Autokratska vlast bira nove ministre u Vladu RS koji su nestručni, nekompetentni, neki od njih sa sumnjivim diplomama i titulama, nesposobni za resore koje treba da vode, one koji su pravosnažno osuđivani. Očigledno je da  takvoj vlasti smetaju sposobni, obrazovani, energični, uspješni, pristojni, oni koji imaju svoje mišljenje i oni koji su hrabri i sposobni za promjene“, naglasio je v.d. predsjednika SDS.

On je kazao da je zastrašujuća nekompetentnost novoizabranih ministara u Vladu RS isto onoliko koliko je nekompetentan  i  onaj koji ih je predložio.

TESTNA REKLAMA

„Neće pomoći ni ekspresna smjena dvojice ministara jer motor koji je odavno „zaribao“  ne može proraditi. Treba ga zamijeniti novim. Toliko afera su proizveli, a onda smjenu dva ministra koje su sami izabrali prikazuju kao  lični visokomoralni čin. Neće ova Vlada biti ni bolja, ni poštenija ovim ostavkama, a pogotovo neće biti odgovornija prema građanima.  Naprotiv, građane će zamajavati opozivima, opstrukcijama lokalne vlasti nekakvim kontraskupštinskim većinama, pritiscima prema neistomisljenicima i slično, a sebe samoproglasavati spasiocima bez kojih nema Republike Srpske i poraze  pretvarati u svoje pobjede“, pojasnio je Miličević.

V.d. predsjednika SDS je rekao da su korupcija i kriminal postali sastavni dio ove vlasti i njihov jedini način na koji nastaju i opstaju.

„Omogućili su sebi da im mi plaćamo privilegovane koji ne dolaze na posao, ali  im skupljaju glasove. I još nam to javno i zvanično saopštavaju u ime te iste Vlade RS. Zahtijevam direktnu i jasnu odgovornost za onoga ko je predložio osuđivane ministre u sastav Vlade RS i konkretnu odgovornost za one koji su zaposlili u javne institucije one koji nisu dolazili na posao a primali su narodne pare. Zahtijevam osim istrage i kazne za one koji su to radili i da sav novac za bruto plate koje su isplatili neradnicima-stranačkim aktivistima režimskih stranaka vrate narodu“, zaključio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...