Miličević i Nešković na konferenciji o energetskoj efikasnosti (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić Milan Miličević i delegat SDS u Domu naroda BiH Želimir Nešković prisustvuju konferenciji „Akcija za energetsku tranziciju BiH“ koju organizuje Delegacija EU u BiH u prostorijama Parlamentarne skupštine u Sarajevu.

Miličević je istakao da opština Teslić već godinama učestvuje u programima energetske efikasnosti i da obezbjeđivanje energetske stabilnosti u ovim teškim vremenima jedno od osnovnih egzistenicijalnih pitanja za svaku zemlju.

„Evropska zelena agenda je strategija iz 2019. godine koja bi trebala Evropu učiniti prvim „klimatski neutralnim“ kontinentom do 2050. godine. Kako bi taj cilj bio ostvaren, države potpisnice moraju postepeno raditi na uvođenju čiste energije za pokretanje svih ekonomskih procesa.  Opština Teslić je realizovala do sada niz uspješnih projekata na planu toplotne efikasnosti objekata više osnovnih škola, dječjeg vrtića kao i zgrada kolektivnog smještaja sredstvima opštinskog budžeta i međunarodnih fondova.“, pojasnio je Miličević.

Želemir Nešković u funkciji zamjenika predsjednika Zelenog kluba na konferenciji „Akcija za energetsku tranziciju BiH“ poručio je da je Zeleni klub sastavljen od poslanika koji se bave energetskom efikasnošću pripremio izvještaj o učinjenom u proteklom mandatu.

„Uradili smo detaljnu analizu aktivnosti institucija u Bosni i Hercegovini, Savjeta ministara, Vlada RS i FBiH kao i lokalnih zajednica na polju energetske efikasnoti i ova konferencija je prilika da se sumira stanje po pitanju provođenosti smjernica Evropske energetske zajednice“, poručio je Nešković.

Konferencija “Akcija za energetsku tranziciju” se održava u organizaciji Delegacije EU u BiH, UNDP i ambasade Švedske, a njen domaćin je Zeleni klub.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...