MILIČEVIĆ: “Cilj mi je ostati čist, građani će odlučiti o mom radu“

Datum:

Share post:

Na 21. redovnoj sjednici Skupštine opštine Teslić, nova većina predvođena SNSD-om izglasala je prijedlog Odluke o pokretanju postupka o opozivu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, što će građane opštine Teslić koštati 160.000 KM, koliko je za sprovođenje referenduma predvidjela pomenuta skupštinska većina.

„Svoju ću obavezu izvršiti do samog kraja i oni koji su me birali, a to su građani opštine Teslić, imaće priliku 3. marta da se izjasne o tome da li ja trebam ostati načelnik opštine Teslić. Cilj mi je politički, ljudski i sa obrazom izaći čist iz čitave ove priče na ovaj ili onaj način“ – rekao je načelnik Milan Miličević.

„Opoziv načelnika opštine Teslić koji je upravo izglasan je legitimno pravo skupstine. Nemam nikakav problem sa opozivom i imam obavezu i cak i potrebu da se oni koji su me birali a to su građani opštine Teslić, izjasne o mom radu. Moj rad za prethodnih šest godina je potpuno vidljiv, javan, transparentan i lako podložan ocjeni. Odgovornost za ovo stanje koje postoji već unazad godinu dana u Tesliću apsolutno ne preuzimam ja, već sam siguran da odgovornost za ovo stanje nose na sebi odbornici, tj. grupa odbornika koja više ne pripada političkim partijama u kojima su bili kada su dobili povjerenje na izborima 2016. godine, već su takozvani nezavisni odbornici, a prešli su u druge partije iz ličnih razloga i interesa ili ucjene. Ja nisam čovjek koji je prihvatao bilo čije i bilo kakve ucjene i zbog toga se danas kao načelnik opštine nalazim pred opozivom i zaista potpuno otvorenog srca i čistog obraza izlazim pred birače.”

Miličević je odgovarajući na pitanje novinara za slučaj da opoziv ne uspije, da li će raspustiti skupštinu i zatražiti odgovornost odbornika, naglasio da načelnik opštine ne raspušta skupštinu, on može pokrenuti inicijativu za raspuštanje skupštine koja dalje ide po zakonu o lokalnoj samoupravi prema Ministarstvu lokalne samouprave i o tome konačan sud donosi Narodna skupština.

“Ja to smatram potpuno logičnim potezom da, ukoliko oni koji su nezakonito sproveli sve ove radnje koje sprovode i traže opoziv, moraju da snose tu odgovornost ukoliko opoziv ne uspije” – rekao je Miličević.
Šef Kluba odbornika, Milan Kasapović istakao je da su razlozi za pokretanje opoziva načelnika opštine Teslić netačni i paušalni.

TESTNA REKLAMA

“Navodi se da nije vodio strateške dokumente, a podsjetiću vas da je u proteklom periodu mandata načelnika urađeno preko 8 0km putne mreže, preko 90 km vodovodne mreže, kanalizacione mreže preko 25 km, rekonstruisane su tri osnovne škole, komplet srednjoškolski centar, rekonstruisano je dječije obdanište i pokrenut je niz kapitalnih projekata. Jedini pravi razlog za pokretanje opoziva načelnika opštine Teslić jeste da se ukloni posljednja i najveća prepreka privatizaciji budžeta opštine Teslić od strane interesne grupe, odnosno od ove skupštinske većine” – naveo je Kasapović.

Građani Teslića 3. marta odlučuju da li će podržati dosadašnji rad načelnika Miličevića i glasati PROTIV pokušaja teslićkih “moćnika” da privatizuju opštinu Teslić, rekao je Miličević.
 
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...