Milica i Rade Sandić: Pedeset godina u braku

Datum:

Share post:

Bračni par, Milica (70) i Rade Sandić (73), iz Rastošnice na Majevici, nedavno su obilježili zlatni jubilej – pedeset godina zajedničkog života. Sandići su sve do sedamdesete godine prošlog vijeka živjeli u Tuzli, nakon čega su se zaputili na rad u Njemačku. Penziju su zaradili u Rotenburgu kod Nirnberga.

Sandići kažu da je pedeset godina zajedničkog života prošlo kao tren, te da je njihov brak bio skladan i srećan. Kao recept za dug i srećan brak, Sandići navode, na prvom mjestu, međusobno povjerenje, razumijevanje i porodičnu slogu. Kažu, ako postoji međusobno uvažavanje i povjerenje među supružnicima, brak će biti dugovječan i skladan. Porodica, djeca i unučad, to nam je najveće bogatstvo. Sve drugo, materijalne svari, kuće, stanovi, kamioni, avioni, kaže Rade, prolazne su i manje vrijedne stvari.

– S obzirom na to da sam prije odlaska u Njemačku bio poslovođa u tuzlanskom „Tehnogradu“, sličnim poslom sam se sve do penzionisanja bavio i u Njemačkoj. Bio sam rukovodilac poslova u jednoj manjoj građevinskoj firmi. Supruga je radila u AEG-u. Donedavno sam bio predsjednik Saveza srpskih klubova u Bavarskoj. Oboje smo sada u penziji i živimo na relaciji Rotenburg – Bijeljina – Majevica. U međuvremenu sam nabavio manje stado ovaca, te mi to dođe kao nekakav hobi. Imam pastira, tako da se povremeno i sam uključujem u taj posao. Vjerovatno ću najveći dio vremena i provoditi uz svoje stado“.

Rade je vrijedan, tih čovjek, ali i veliki humanista i dobrotvor. Kaže da je nedavno dovezao dva zvona, jedno za manastir Rožanj, drugo za crkvu u Rastošnici.

TESTNA REKLAMA

– Imao sam tu čast da me proglase za kuma zvona. Volimo zavičaj i iskreno se radujemo svakom dolasku u ove krajeve. Djeca su rođena u Njemačkoj i ostali su da žive u mjestu svoga rođenja, kao njemački državljani. Sin Željko je oženjen, dok je mlađi Predrag još uvijek neoženjen. Od sina Željka imam dvoje zlatne unučadi“, kaže ponosni deda, Rade Sandić.

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...