MILIĆ, SNSD: SPRIJEČEN POKUŠAJ IZBORNIH GUBITNIKA DA URUŠE SRPSKU

Datum:

Share post:

Član Glavnog odbora SNSD-a Mladen Milić je naveo da se SNSD-u svakodnevno javljaju akreditovani posmatrači PDP-a, imenom i prezimenom, sa brojevima akreditacija, koji razočarani u svoju stranku svjedoče ko ih je zvao i šta im naređivao da rade u toku izbornog dana, a naročito poslije zatvaranja biračkih mjesta i tokom samog prebrojavanja.

Milić je istakao i da su SNSD i koalicioni partneri, ,,mudrim potezima“ u prethodnom periodu, spriječili pokušaj izbornih gubitnika da uruše Republiku Srpsku i njene institucije.

“Izborni gubitnici nisu ili jednostavno ne žele da budu svjesni koliko su svojim neodgovornim postizbornim postupcima narušili međunarodni ugled Republike Srpske i doveli je u opasnost pokušavajući maksimalno oslabiti njene institucije”, istakao je Milić.

Milić, koji je i šef Izbornog štaba SNSD-a Bijeljina, pozvao je građane Bijeljine i cijele Republike Srpske da se okupe oko njenih institucija i svojim prisustvom uveličaju narodni skup “Otadžbina zove” koji će biti održan u utorak, 25. oktobra u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci od 18.00 časova.

On je naveo da je opozicija, proglašenjem lažne pobjede, traženjem ponovnog brojanja, bezočnim lažima i pokušajima da se ne birajući sredstva domognu vlasti, izgubila i ono malo ugleda koji je imala.

Milić je naglasio da opoziciji nisu pomogli ni pritisci na CIK BiH i Tužilaštvo da uz njihovu pomoć prekroje izbornu volju građana, “kao što nije pomoglo ni flagrantno kršenje Izbornog zakona od CIK-a, čime je Republika Srpska, a time i BiH uvedena u jednu vrstu pravnog haosa i bezakonja, a dovedeno u opasnost sve ono što je odbranjeno, uređeno i izgrađeno u proteklih trideset godina”.

“Ni nakon silnog i potpuno bespotrebnog ponovnog prebrojavanja nije se moglo ništa suštinski promijeniti po pitanju izborne volje. Pobjeda je čista kao suza i potvrdilo se ono što se znalo odmah u izbornoj noći – Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH je Željka Cvijanović, a liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH dobile su najveću podršku građana Republike Srpske sa pravom glasa”, naglasio je Milić.

Milić je dodao da izborni gubitnici – SDS i PDP zajedno sa ostalim partijama opozicije i dalje bezuspješno nastavljaju da sluđuju javnost Republike Srpske svojim neodgovornim i bahatim postupcima i dvadeset dana nakon održanih izbora, što dosad nije viđeno na ovim prostorima.

On je pozvao građane Bijeljine i Republike Srpske da u utorak, 25. oktobra, u Banjaluci pokažu jedinstvo u odbrani svoje izborne volje, mira i stabilnosti institucija Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...