MILIĆ, SNSD: SPRIJEČEN POKUŠAJ IZBORNIH GUBITNIKA DA URUŠE SRPSKU

Datum:

Share post:

Član Glavnog odbora SNSD-a Mladen Milić je naveo da se SNSD-u svakodnevno javljaju akreditovani posmatrači PDP-a, imenom i prezimenom, sa brojevima akreditacija, koji razočarani u svoju stranku svjedoče ko ih je zvao i šta im naređivao da rade u toku izbornog dana, a naročito poslije zatvaranja biračkih mjesta i tokom samog prebrojavanja.

Milić je istakao i da su SNSD i koalicioni partneri, ,,mudrim potezima“ u prethodnom periodu, spriječili pokušaj izbornih gubitnika da uruše Republiku Srpsku i njene institucije.

„Izborni gubitnici nisu ili jednostavno ne žele da budu svjesni koliko su svojim neodgovornim postizbornim postupcima narušili međunarodni ugled Republike Srpske i doveli je u opasnost pokušavajući maksimalno oslabiti njene institucije“, istakao je Milić.

Milić, koji je i šef Izbornog štaba SNSD-a Bijeljina, pozvao je građane Bijeljine i cijele Republike Srpske da se okupe oko njenih institucija i svojim prisustvom uveličaju narodni skup „Otadžbina zove“ koji će biti održan u utorak, 25. oktobra u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci od 18.00 časova.

TESTNA REKLAMA

On je naveo da je opozicija, proglašenjem lažne pobjede, traženjem ponovnog brojanja, bezočnim lažima i pokušajima da se ne birajući sredstva domognu vlasti, izgubila i ono malo ugleda koji je imala.

Milić je naglasio da opoziciji nisu pomogli ni pritisci na CIK BiH i Tužilaštvo da uz njihovu pomoć prekroje izbornu volju građana, „kao što nije pomoglo ni flagrantno kršenje Izbornog zakona od CIK-a, čime je Republika Srpska, a time i BiH uvedena u jednu vrstu pravnog haosa i bezakonja, a dovedeno u opasnost sve ono što je odbranjeno, uređeno i izgrađeno u proteklih trideset godina“.

„Ni nakon silnog i potpuno bespotrebnog ponovnog prebrojavanja nije se moglo ništa suštinski promijeniti po pitanju izborne volje. Pobjeda je čista kao suza i potvrdilo se ono što se znalo odmah u izbornoj noći – Milorad Dodik je predsjednik Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH je Željka Cvijanović, a liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH dobile su najveću podršku građana Republike Srpske sa pravom glasa“, naglasio je Milić.

Milić je dodao da izborni gubitnici – SDS i PDP zajedno sa ostalim partijama opozicije i dalje bezuspješno nastavljaju da sluđuju javnost Republike Srpske svojim neodgovornim i bahatim postupcima i dvadeset dana nakon održanih izbora, što dosad nije viđeno na ovim prostorima.

On je pozvao građane Bijeljine i Republike Srpske da u utorak, 25. oktobra, u Banjaluci pokažu jedinstvo u odbrani svoje izborne volje, mira i stabilnosti institucija Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ (SDS): Da su svi ispunili obećanje, Dodik i SNSD ne bi imali kontrolu u Domu naroda!

"Desilo se ono što nije smjelo da se dogodi, a to je da kontrolni paket u Domu naroda...

Stanivuković o sjednici NS RS: To je izdaja dogovora – koordinacija s ciljem da PDP ostane bez delegata

Današnji dan u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kada su se birali delegati, bio je od izuzetne važnosti iz...

U Srpskoj rođeno 30 beba – 19 djevojčica i 11 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa rođeno je 30 beba, i to 19 djevojčica i...

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...