MILIĆ, SNSD BRČKO: Šarović otkrio motiv postizbornih dešavanja – sklanjanje Dodika sa političke scene

Datum:

Share post:

Lider SDS-a Mirko Šarović otkrio je u izjavi za federalne medije prave motive postizbornih dešavanja u Republici Srpskoj – sklanjanje sa političke scene predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, izjavio je danas predsjednik SNSD-a u Brčkom Siniša Milić.

Milić je naglasio da je Šarović time potvrdio da sve ovo što se dešava nema veze ni sa kakvim, navodnim, izbornim nepravilnostima.

„Ovo je klasični primjer takozvanih obojenih revolucija koje imaju za cilj obračun sa nepodobnim liderima i politikama, koji se ne mogu ukloniti demokratskim putem, voljom naroda, već izazivanjem haosa“, kategoričan je Milić.

On je rekao da su se i građani Brčkog uvjerili u stvarne namjere PDP-a kada je njihov lider Branislav Borenović, dva časa nakon zatvaranja birališta, proglasio pobjedu Jelene Trivić u Brčkom, iako je i lokalni PDP imao podatke o velikoj i nedostižnoj prednosti kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske Dodika, što se na kraju i potvrdilo.

TESTNA REKLAMA

„Kako god, treba raditi na prevazilaženju društvenih podjela i smirivanju situacije jer sam uvjeren da se ogroman broj pristalica i PDP-a i SDS-a ne slaže sa promjenom političkog kursa Republike Srpske, odnosno odustajanjem od nacionalnih političkih interesa, što je krajnji cilj ovih dešavanja, a što potvrđuje i peticija velikog broja intelektualaca iz Srbije i svijeta, koji su podržali izbornu volju Republike Srpske“, ukazao je Milić.

Milić smatra da su se eksponenti takvog scenarija, Borenović, Šarović i ostali, ustvari, odmetnuli od članstva PDP-a i SDS-a i naroda Republike Srpske.

„Zato sam siguran da bi uspostavljanje saradnje sa patriotski opredijeljenim kadrovima PDP-a i SDS-a, koji su okrenuli leđa Borenoviću, Šaroviću i ostalima, odnosno prepoznali njihovu stvarnu namjeru, moglo pomoći uspostavljanju jedinstva u Republici Srpskoj i očuvanju odgovorne nacionalne politike“, smatra Milić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...

DANAS JE SVETI Jovan Zlatousti

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen sećanju na Svetog Jovana Zlatoustog, velikog svetitelja i reformatora...