Bijeljina mora koristiti potencijal Drine i Save

-Mislim da se pametnim ulaganjem može značajno popraviti turistička ponuda u mjestima poput Amajlija, Popova, Janji ili Međašima, rekao je Milenko Zupur.

-Ako se osvrnemo na druge gradove u RS, možemo primjetiti da u svakom gradu u čijoj blozini se nalazi rijeka ili jezero – svi to koriste mnogo razumnije i bolje nego naša vlast u Bijeljini.
Pored činjenice da su državne institucije ozbiljno shvatile kontrolisanu eksploataciju šljunka, morali bi da imamo kupališta i turističku ponudu na obalama Drine i Save, izjavio je Zupur.

Mikajlo Lazić, Milenko Zupur

Mislim da se pametnim ulaganjem može značajno popraviti turistička ponuda u mjestima poput Amajlija, Popova, Janji ili Međašima, kaže Zupur.

-Takođe, rekonstrukcijom korita rijeka može se doći do uslova za sportske i rekreativne aktivnosti na rijekama, poput plivanja, kajaka, veslanja i drugih sportova. Drina je blago naše republike i moramo da je čuvamo i njegujemo, a potom i da koristimo njene dobrobiti, nastavio je Zupur obrazlažući dalje neiskorištene potencijale rijeka Save i Drine.

Zupur je na kraju poručio da se mora stati u kraj i nelegalnoj gradnji vikendica ali i objekata na obalama Save i Drine, kako bi očuvali korita i ekosistem rijeka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име