Gost portala Dešavanja u Bijeljini i emisije „Oko u Oko“ bio je Milenko Zupur, kandidat za odbornika sa liste SNSD u Bijeljini i nalazi se na rednom broju 10.

Milenko Zupur je i osnivač porodične firme „Globus“ iz Bijeljine koja se bavi ugositeljstvom, vlasnik restorana „Pet jezera“, ali je i u međuvremenu njegova kompanija proširila djelatnost na proizvodnju i preradu mesa, zemljoradnju i ostale mnoge poslove. Porodica Zupur je u Bijeljini i Republici Srpskoj prepoznatljiva po organizovanju svečanosti, veselja, svadbi, u objektima koji mogu da prime preko 1000 gostiju.

Kompanija Globus i Globus Team zapošljava preko dvijestotne ljudi.

„Postoje dvije firme, jedna je Globus, druga je Globus Team. Inače ja sam poznat kao neko ko voli i poštuje timski rad, pa je tako i dodat taj naziv za tu drugu firmu. Jednostavno radi lakšeg funkcionisanja firme, s obzirom da je u jednom momentu firma Globus postala stvarno kompleksna, s obzirom da se bavi poljoprivredom, stočarstvom, klaonicom, klanjem žive stoke, mesnom industrijom, preradom mesa, a onda tu su restorani, mesnice, građevinska operativa, organizacija za evente i događaje, šnajderaj i vešeraj, pogrebne usluge, cvjećara, stvarno dosta djelatnosti. Ali sve su to djelatnosti koje su jednostavno proizilazile iz načina poslovanja, koje su se nadovezivale jedna na drugu i to je jednostavno jedan složeni sistem u koji baš treba uložiti mnogo napora da bi to funkcionisalo sve i da bi bilo kako treba“, rekao je Zupur.

Firma Globus nije prepoznatljiva samo po svadbama i veseljima, nego po organizaciji raznih manifestacija. Jedna od manifestacija po kojoj je prepoznatljiva kompanija Globus, a i Semberija je Semberski sajam mesa i ribe koji se organizuje, već tradicionalno, svake godine u novembru mjesecu.

„Semberski sajam mesa i ribe je događaj sa kojim, mogu sa pravom da kažem, da se ponosim. To je jedna manifestacija privrednog karaktera gdje bi trebalo da bude apsolutno uključeno mnogo više faktora osim firme Globus, firme ZP Komerc koji se bave preradom mesa, jer Sajam mesa može da bude prilika da se svi privredni subjekti koji su uključeni u rad lokalne zajednice i šire, možemo reći cijele Republike, da se na tom događaju promovišu. Sam sajam je prilika da i lokalna zajednica i republička zajednica daju veliki doprinos da bude to na jednom većem nivou. Bijeljina i Semberija to zaslužuju i nije mi žao za uloženi trud svih ovi osam godina koji ulažemo i ja lično i firma kompletna zajedno sa mnogim uposlenicima kojim organizacija Sajma mesa dođe na sve njihove obaveze kao dodatni teret, ali mi to uspješno nosimo. To je jedan event kojem posvetimo cijelu godinu, svakodnevno posvećujemo pomalo pažnje, a kada dođe do same organizacije, mi to uradimo tako da možemo slobodno biti ponosni na ono što radimo i trebao bi i grad Bijeljina da bude ponosan na sve one koji učestvuju u organizaciji tog sajma“, rekao je Zupur.

Kako kaže Milenko Zupur, osnivač kompanije Globus i Globus Team, bavljenje ugostiteljstvom nije uopšte jednostavan posao, međutim, kada se posao odradi kako treba, a to dokažu rezultati poslovanja, postoji samo još veća satisfakciju da se napreduje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име