– Saslušao sam sve probleme i prepreke mještana Gornje Čađavice u odnosima sa Gradskom upravom, a ovim vrijednim ljudima, pogotovo mladima, nedostaju nova radna mjesta, veći i redovni podsticaji u poljoprivredi, kao i bolja saradnja sa nadležnim gradskim odjeljenjima. Sve to nalazi se u mom programu koji ću sprovesti nakon 6. oktobra – izjavio je kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

Pejčić je rekao da su svi stanovnici Semberije „akcionari Grada“ i da zaslužuju da budu saslušani i uvaženi.

– Gradonačelnik je tu da provodi odluke, a ne da dijeli narodni novac na osnovu ličnih uvjerenja ili političke pripadnosti. Nova Gradska uprava će to potpuno promijeniti i napraviti sistem u kojem se takve stvari neće moći događati. Između ostalog, u Gornjoj Čađavici su mi se obratili fudbaleri čijem klubu mjesecima nisu doznačena sredstva određena budžetom i mislim da je nedopustivo da se novac za sport dijeli kako kome padne na pamet, a ne odlukama i utvrđenim kriterijumima – naveo je Pejčić.

Kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljina Mladen Petrović istakao je da je RSS nova politička snaga i energija koja će se nakon lokalnih izbora širiti u cijeloj Republici Srpskoj.

– Kampanju smo počeli iz Bijeljine jer je Bijeljina za nas glavni grad. Želimo da napravimo novi sistem u društvu u kojem ćemo na pozicije postavljati najodgovornije i najbolje kadrove. Bijeljini smo ponudili kandidata za gradonačelnika koji ispunjava apsolutno sve kriterijume da uspješno obavlja tu funkciju. Mile Pejčić zna kako se vode ljudski i finansijski resursi ovog grada i neće dozvoliti dalje propadanje Bijeljine – naglasio je Petrović.

Prema riječima Danijela Perića, kandidata Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljina, RSS je u gradskom parlamentu zajedno sa kolegama sprovela mnoge inicijative važne za pronatalitetnu politiku.

– Prvi put u Gradu Bijeljina je obezbijeđena jednokratna novčana pomoć za svako novorođeno dijete. Porodica je temelj društva – rekao je Perić.

Razgovoru sa mještanima Gornje Čađavice prisustvovala je i kandidatkinja RSS za načelnicu Opštine Ugljevik Gorica Rikić, koja je rodom iz ovog sela i koja je pozvala komšije, rođake i prijatelje da podrže najboljeg kandidata za gradonačelnika Bijeljine – Mileta Pejčića i kandidate RSS na odborničkoj listi za Skupštinu grada Bijeljina. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име