– Sjedimo za sto, razgovarajmo kao ljudi i nađimo najbolje rješenje za Banju Dvorovi. To je moja poruka za mještane ovog prelijepog sela i to će biti jedna od najvažnijih poruka koju ću, sa pozicije gradonačelnika Bijeljine, uputiti svima koji su nadležni za rješavanje pitanja Banje Dvorovi – izjavio je u Dvorovima kandidat Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

Prepuna sala na tribini Republičke stranke Srpske u Dvorovima oduševljeno je pozdravila Pejčićevo obraćanje, u kome je naglasio da sistemsko rješenje za Banju Dvorovi treba da se nađe u saradnji i dijalogu između gradske i republičke vlasti, ko god da ih činio.

– Od svađa, rasprava, prepucavanja putem medija i prebacivanja odgovornosti jednih na druge niko nema nikakve koristi. Banja Dvorovi je biser našeg grada i ima mnogo dobrih rješenja. Potrebne su dodatne investicije, proširenje kapaciteta, uspostavljanje partnerskog odnosa sa zainteresovanim investitorima. O tome se hitno mora razgovarati jer od Banje Dvorovi korist može imati cio ovaj region – poručio je Pejčić.

Veliki aplauz dočekao je i nosioca liste Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljine Slavenka Ristića, koji je naglasio da je i u Banju Dvorovi potrebno ulagati barem onoliko koliko je uloženo u druge značajne turističke destinacije u Republici Srpskoj.

– Mi se ne plašimo da to javno kažemo. Nemamo nikakav teret na leđima. Dovoljno smo daleko i od jednih i od drugih. Najbliži smo vama, ljudi! – poručio je Slavenko Ristić i pozvao mještane Dvorova i građane Bijeljine da podrže odborničku listu Republičke stranke Srpske i kandidata Republičke stranke Srpske za gradonačelnika Mileta Pejčića.  

Prisutnima se obratio i kandidat RSS za odbornika u Skupštini grada Bijeljine Ivan Petrović, koji je rekao da Dvorovi, selo njegove mladosti i djetinjstva, ima mnogo potencijala.

– Banja Dvorovi biće budući pokretač razvoja turizma i svih pratećih privrednih grana u Bijeljini i Semberiji. Ovdje ćemo graditi zatvoreni bazen i turistički kompleks na ponos cijelom ovom regionu. Ako naš Mile Pejčić postane gradonačelnik, ovdje ćemo dovesti domaće i strane investitore, razviti privredu, čime ćemo i mi umjetnici imati prostor da se bavimo onim što znamo da radimo – da domove  kulture u svim semberskim selima obogatimo pozorišnim predstavama i da pozorište učinimo bližim našem narodu – poručio je Ivan Petrović.

Na tribini u Dvorovima predstavili su se i kandidati RSS-a za odbornike u Skupštini grada Bijeljine Srđan Ljuboja, Ratomir Draganić, Vladimir Sarić, Danijel Perić, Novak Golubović i Jelena Taborin.

Dešavanja u Bijeljini
izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име