Mile Milinković predsjednik Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac

Datum:

Share post:

„Mnogi mladi iz Donjeg Dragaljevca pokušavaju da pokrenu sopstveni biznis, da se bave poljoprivredom ili nekim drugim poslovima, ali smatram da te njihove odluke i trud treba podržati kako na lokalnom, tako i na republičkom planu. Omladinu moramo zadržati na selu“, izjavio je Mile Milinković koji je izabran za predsjednika Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac.

Milinković je rekao da je sa svojim komšijama već razgovarao o prioritetnim stvarima u selu, da će diskusije biti nastavljene i u narednom periodu, nakon čega će odbornicima RSS dostaviti smjernice za inicijative u Skupštini grada Bijeljina.

„Pošljunčavanje i asfaltiranje određenih putnih pravaca nije završeno, stara škola je u fazi raspadanja i treba je ukloniti zbog bezbjednosti djece, kao i drveće staro više od 50 godina. Apelovaćemo da budu uređeni prilazi crkvi i ambulanti, kao i parking prostori“, poručio je Milinković.

On je predložio da budu organizovane edukacije za stanovništo koje se bavi poljoprivredom i koje često treba da konkuriše za određene programe u Gradskoj upravi i nadležnom ministarstvu.

„Takve edukacije bi trebalo organizovati u zimskom periodu, kada proizvođači prave pauzu u radu. Ljudi na selu imaju mnogo obaveza i često ne stižu da sami dolaze do informacija, nego im promjene i novine u poljoprivredi treba približiti“, predložio je Milinović.

Za potpredsjednika Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac izabrana je Dejana Stevanović, a za sekretara Zoran Cvijetinović. Podršku osnivanju odbora dali su i Petra Milinković i Tomislav Stevanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...

Dnevni horoskop za 2. jun

OVAN: POSAO: Jaku profesionalnu snagu morate da iskoristite što je pre moguće. Konkurencija vam ide preko znaka Vodolije ili...