Mile Milinković predsjednik Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac

Datum:

Share post:

„Mnogi mladi iz Donjeg Dragaljevca pokušavaju da pokrenu sopstveni biznis, da se bave poljoprivredom ili nekim drugim poslovima, ali smatram da te njihove odluke i trud treba podržati kako na lokalnom, tako i na republičkom planu. Omladinu moramo zadržati na selu“, izjavio je Mile Milinković koji je izabran za predsjednika Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac.

Milinković je rekao da je sa svojim komšijama već razgovarao o prioritetnim stvarima u selu, da će diskusije biti nastavljene i u narednom periodu, nakon čega će odbornicima RSS dostaviti smjernice za inicijative u Skupštini grada Bijeljina.

„Pošljunčavanje i asfaltiranje određenih putnih pravaca nije završeno, stara škola je u fazi raspadanja i treba je ukloniti zbog bezbjednosti djece, kao i drveće staro više od 50 godina. Apelovaćemo da budu uređeni prilazi crkvi i ambulanti, kao i parking prostori“, poručio je Milinković.

On je predložio da budu organizovane edukacije za stanovništo koje se bavi poljoprivredom i koje često treba da konkuriše za određene programe u Gradskoj upravi i nadležnom ministarstvu.

„Takve edukacije bi trebalo organizovati u zimskom periodu, kada proizvođači prave pauzu u radu. Ljudi na selu imaju mnogo obaveza i često ne stižu da sami dolaze do informacija, nego im promjene i novine u poljoprivredi treba približiti“, predložio je Milinović.

Za potpredsjednika Mjesnog odbora RSS Donji Dragaljevac izabrana je Dejana Stevanović, a za sekretara Zoran Cvijetinović. Podršku osnivanju odbora dali su i Petra Milinković i Tomislav Stevanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...