Milan Petrović (SDS) novi potpredsjednik NS RS

Datum:

Share post:

Na osnovu Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske  jedno od podpredsjedničkih mjesta NS RS pripada najvećoj opozicionoj partiji, a u ovoj situacijij to je SDS.

NS RS broji četiri potpredsjednika.

Dakle, mjesto potpredsjednika NS RS koje po Poslovniku o radu NS RS pripada SDS, najvećoj opozicionoj partiji je i dalje upražnjeno.

Do sada su imenovana tri od četiri potpredsjednika NS RS (1. decembar 2022.), a to su Mirsad Duratović (Pokret za državu), Anja Ljubojević (SNSD) i Petko Rankić (Socijalistička partija).

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini najozbiljniji kandidat ispred najveće opozicione stranke SDS za potpredsjednika NS RS je poslanik SDS Milan Petrović iz Prnjavora.

U priči za potpredsjedničko mjesto je i poslanik Dragomir Vasić predsjednik GO SDS Zvornik ali sa mnogo manjim izgledima.

Takođe izvori Dešavanja u Bijeljini bliski vrhu SDS RS potvrđuju da će Odluka da Milan Petrović bude predložen, a samim tim i imenovan za potpredsjednika NS RS biti uskoro donešena i na prvoj sledećoj sjednici privremenog Predsjedništva SDS koje će se održati u narednih par dana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...