MILAN LAZIĆ IZ BIJELJINE: “Umjesto da budem vatrogasac, život me odveo na drugu stranu“

Datum:

Share post:

Milan Lazić, šef Odsjeka za kulturu, sport i fizičku kulturu i odnose sa vjerskim zajednicama pri Odjeljenju za društvene djelatnosti Skupštine grada
 
Umjesto da budem vatrogasac, život me odveo na drugu stranu

Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
Pored moje porodice, supruge i dvoje djece, koji su mi najveća podrška u svemu, svakako najveći uspjeh su rezultati koje sam postigao u bogatoj sportskoj karijeri. Na profesionalnom planu zadovoljstvo mi je što sam bio dio tima koji je realizovao projekat izgradnje jednog od najmodernijih školskih objekta u Republici Srpskoj – petorazredna područna OŠ „Vuk Karadžić“, u čijem sklopu se nalazi i objekat vrtića. S obzirom na to da je Grad Bijeljina proglašen za Evropski grad sporta za 2020. godinu, čast mi je što je Odsjek na čijem sam čelu značajno doprineo da naš grad ponese ovu prestižnu titulu.

Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
Kao dijete imao sam želju da budem vatrogasac. Vjerovatno većina dječaka u djetinjstvu mašta o tim herojskim zanimanjima, ali život vas najčešće odvede na neku drugu stranu i dječački snovi se obično ne ispune.

Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
Kao beogradski student često sam sa društvom ulazio „na indeks“ na predstave Narodnog pozorišta. Izdvojio bih Nušića, koji je uvijek aktuelan – ,,Ožalošćena porodica’’, ,,Sumnjivo lice’’… Od knjiga – srpski klasik „Na Drini ćuprija“, a uvijek rado pogledam na televiziji „Ovo malo duše“, reditelja Ademira Kenovića.

TESTNA REKLAMA

Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
Nastojim da svaki slobodan trenutak od profesionalnih obaveza provedem sa porodicom. Strastveni sam lovac i sa nestrpljenjem čekam svaki početak lovne sezone.

Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Iako Grad Bijeljina odvaja značajna sredstva za sport i kulturu, uvijek može bolje. Očekujem da će nakon rekonstrukcije i vraćanja sjaja objektu Sokolskog doma kultura u Bijeljini biti podignuta na viši nivo. Realizacijom ovog projekta planirano je da sve značajnije ustanove kulture svoju djelatnost obavljaju u ovom objektu, što će sigurno poboljšati kulturnu ponudu Grada. Izradnjom reflektora na Gradskom stadionu i novih sportskih sala obezbijediće se uslovi za kvalitetnije bavljenje sportom, čime će Grad Bijeljina opravdati epitet Evropskog grada sporta i u narednim godinama, ne samo u 2020. godini
.
Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
Bijeljinu u budućnosti vidim kao privredni, sportski i kulturni centar u koji mladi ljudi rado dolaze, zasnivaju porodice i ostaju na ovim prostorima. Da bismo ostvarili ovakvu viziju grada neophodno je da svi društveni akteri razviju svijest o sopstvenoj odgovornosti za prosperitet sredine u kojoj žive.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....