MILAN GAVRIĆ U BIJELJINI: Preko 30 miliona ulaganja samo u resor semberske vodoprivrede

Datum:

Share post:

Nakon jučerašnjeg sastanka sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i obilaska lokacija bitnih radova iz resora vodoprivrede, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su obišli radove na uređenju korita kanala Dašnica i JU „Vode Srpske“.

„Mi smo se prije nekih mjesec dana susreli sa situacijom gdje su se lokalne zajednice našle u problemu da nemaju instituciju koja može da izvrši dezinfekciju prostora ukoliko se pojavi oboljeli od Covid-19. Donijeli smo odluku da nabavimo oko 400 prskalica za dezinfekciju. Većinom su to motorne prskalice ili akumulatorske, jedan broj leđnih prskalica. One su nabavljene sredstvima Vlade u iznosu od oko 90.000 KM“, rekao je Ministar Boris Pašalić.

 
Putem Veterinarskog instituta „Doktor Vaso Butozan“ donirano je 400 prskalica u blizu 180 veterinarskih stanica.
„Sada u svim lokalnim zajednicama imamo obučene ljude koji mogu, po zahtjevu lokalne zajednice, da izađu na teren i da izvrše dezinfekciju potrebnog prostora. Pored tih prskalica nabavili smo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Svaka veterinarska organizacija je dobila najmanje jednu prskalicu, a zavisno od veličine zajednice i više“, istakao je Pašalić.

Boris Pašalić, ministar

Radovi iz resora vodoprivrede se najvećim dijelom finansiraju kroz sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a manjim dijelom sufinansiranjem Grada Bijeljina.

„Danas smo obišli navodnjavanje u Crnjelovu i Batkoviću. Ovdje možemo da vidimo i urbanu regulaciju vodotoka Dašnica kroz grad. Tu se radi o ukupnoj dužini regulacije oko 2 km, odnosno 2.150 metara regulacije kroz Grad Bijeljinu. Dosadašnji gradski kolektor će se pretvoriti u adekvatnu moderno-funkcionalnu cjelinu, gdje će biti i pješačka zona i biciklistička staza koje prelaze preko 4 km same dužine. Regulacijom zahvatne građevine na razdvajanju Majevičkog obodnog kanala i kanala Dašnica kroz grad regulisana je i količina vode koja može da protekne kroz grad i tim je automatski potpuno regulisana količina ulazne vode u grad“, rekao je Milan Gavrić, pomoćnik Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu RS.

Gavrić je završetak grubih radova najavio za kraj juna mjeseca.

„Ukoliko posluži vrijeme i ukoliko izvođač ne bude imao većeg zastoja u radovima, očekujemo da se grubi radovi završe najdalje do kraja juna mjeseca. Tada nam ostaju sitni dodatni radovi i uređenje i popravka ustave Janja koja se nalazi na dovodnom kanalu Drina-Glogovac koja faktički pušta vodu u ovom djelu gdje ćete imati potpuno završenu cjelinu. Značajna su ukupna ulaganja u Semberiju. Kada se saberu sva ulaganja 2019, 2020. i 2021. godine, imamo preko 30 miliona ulaganja samo u resor vodoprivrede“, istakao je Gavrić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...