MILAN GAVRIĆ U BIJELJINI: Preko 30 miliona ulaganja samo u resor semberske vodoprivrede

Datum:

Share post:

Nakon jučerašnjeg sastanka sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i obilaska lokacija bitnih radova iz resora vodoprivrede, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su obišli radove na uređenju korita kanala Dašnica i JU „Vode Srpske“.

„Mi smo se prije nekih mjesec dana susreli sa situacijom gdje su se lokalne zajednice našle u problemu da nemaju instituciju koja može da izvrši dezinfekciju prostora ukoliko se pojavi oboljeli od Covid-19. Donijeli smo odluku da nabavimo oko 400 prskalica za dezinfekciju. Većinom su to motorne prskalice ili akumulatorske, jedan broj leđnih prskalica. One su nabavljene sredstvima Vlade u iznosu od oko 90.000 KM“, rekao je Ministar Boris Pašalić.

 
Putem Veterinarskog instituta „Doktor Vaso Butozan“ donirano je 400 prskalica u blizu 180 veterinarskih stanica.
„Sada u svim lokalnim zajednicama imamo obučene ljude koji mogu, po zahtjevu lokalne zajednice, da izađu na teren i da izvrše dezinfekciju potrebnog prostora. Pored tih prskalica nabavili smo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava. Svaka veterinarska organizacija je dobila najmanje jednu prskalicu, a zavisno od veličine zajednice i više“, istakao je Pašalić.

Boris Pašalić, ministar

TESTNA REKLAMA

Radovi iz resora vodoprivrede se najvećim dijelom finansiraju kroz sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a manjim dijelom sufinansiranjem Grada Bijeljina.

„Danas smo obišli navodnjavanje u Crnjelovu i Batkoviću. Ovdje možemo da vidimo i urbanu regulaciju vodotoka Dašnica kroz grad. Tu se radi o ukupnoj dužini regulacije oko 2 km, odnosno 2.150 metara regulacije kroz Grad Bijeljinu. Dosadašnji gradski kolektor će se pretvoriti u adekvatnu moderno-funkcionalnu cjelinu, gdje će biti i pješačka zona i biciklistička staza koje prelaze preko 4 km same dužine. Regulacijom zahvatne građevine na razdvajanju Majevičkog obodnog kanala i kanala Dašnica kroz grad regulisana je i količina vode koja može da protekne kroz grad i tim je automatski potpuno regulisana količina ulazne vode u grad“, rekao je Milan Gavrić, pomoćnik Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu RS.

Gavrić je završetak grubih radova najavio za kraj juna mjeseca.

„Ukoliko posluži vrijeme i ukoliko izvođač ne bude imao većeg zastoja u radovima, očekujemo da se grubi radovi završe najdalje do kraja juna mjeseca. Tada nam ostaju sitni dodatni radovi i uređenje i popravka ustave Janja koja se nalazi na dovodnom kanalu Drina-Glogovac koja faktički pušta vodu u ovom djelu gdje ćete imati potpuno završenu cjelinu. Značajna su ukupna ulaganja u Semberiju. Kada se saberu sva ulaganja 2019, 2020. i 2021. godine, imamo preko 30 miliona ulaganja samo u resor vodoprivrede“, istakao je Gavrić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...