„… Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske“ je podržalo organizaciju i uzelo aktivno učešće u realizaciji i radu XII Međunarodne konferencije “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“.

V.d. direktor Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske“ Milan Dakić je prilikom pruzimanja zahvalice za podršku organizaciji konferencije istakao da je Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske“ jedno od najvećih preduzeća u vlasništvu Republike Srpske. “Naš cilj je efikasnije povezivanje Republike Srpske sa okruženjem, prije svega sa susjednom Republikom Srbijom i drugim zemljama, povećanje protoka saobraćaja otklanjanjem uskih grla, saobraćajno i ekonomsko vrednovanje geografskog, međunarodnog i saobraćajnog položaja Republike Srpske.

“Aktivno radimo na povećanju protoka saobraćaja otklanjanjem uskih grla, ali i na stvaranju uslova za što bezbjedniji saobraćaj na našim putevima, kako bi se smanjio broj poginulih i teško povrijeđenih lica na putnoj mreži“, rekao je Dakić u Banjaluci, gdje je održana 12. Međunarodna konferencija “Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“.

Prema njegovim riječima, “Putevi Republike Srpske“ ulažu maksimalne napore kako bi se poboljšala i unaprijedila drumska saobraćajna infrastruktura.

“Kako bi dali adekvatan značaj humanoj strani upravljanja putnom infrastrukturom, javno preduzeće je u proteklom periodu usvojilo niz ozbiljnih dokumenata, kao što su Politika bezbjednosti saobraćaja, Strategija bezbjednosti saobraćaja, Program bezbjednosti saobraćaja, kao i Akcioni plan bezbjednosti saobraćaja na putevima kojima upravlja javno preduzeće“, napomenuo je Dakić.

Kada uzmete u obzir da ova obimna saobraćajna mreža podržava širok spektar ekonomskih i društvenih aktivnosti, nije previše reći da je bezbjedan i efikasan saobraćaj tokom cijele godine neophodan za naš način života, istakao je direktor Dakić…“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име