Milan Dakić nosilac liste DEMOSA-a na lokalnim izborima u Bijeljini smatra da grad mora učiniti više kad je zaposlenje mladih u pitanju ali i da postoji puno drugih načina kako bi se mladima pomoglo.

Nije dovoljno, kako kaže Dakić, samo obezbijediti stipendije za jako mali broj omladine, što ova gradska vlast čini.

„Neophodno je činiti više za našu mladost, kao prvo trebalo bi konstantno raditi na dovođenju investitora u Semberiju kako bi se otvarala radna mjesta, zatim bi trebalo osnovati poseban fond kojim bi se davala bespovratna sredstva za osnivanje preduzetničkih radnji, preduzeća, ili bilo kojih aktivnosti koje dovode do samozapošljavanja“, navodi Dakić.

Dodaje da bi grad mogao da se odrekne nekih prinadležnosti i tako olakša registrovanje budućih privrednih subjekata.

„Lično bih se zalagao u Skupštini RS da i Vlada RS pomogne Bijeljinu u tim aktivnostima ili kroz neke subvencije ili odričući se nekih prihoda u prvoj godini poslovanja. Onima koji se još uvijek školuju bilo kao studenti ili srednjoškolci gradska vlast bi trebalo da obezbjedi prostor za učenje, posebno u zimskom periodu“, navodi Dakić.

Briga o mladima, upozorava Dakić, treba da nam bude svakodnevna obaveza i posao.

„Mi iz DEMOS-a imamo spremljena rješenja za ove i slične probleme kad su mladi Semberije u pitanju i ako budemo u mogućnosti insistiraćemo na rješenjima koja moraju dovesti do toga da mladi ostaju tu gd‌je su rođeni uz realnu šansu da rade i žive kao sav normalan svijet“, zaključio je na kraju Milan Dakić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Bijeljinapress

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име