Milan Dakić, v.d. direktora „Putevi Republike Srpske“ danas je sa saradnicima obišao radove na magistralnom putu prvog reda dionica Donja Bukovica-Vršani -Bijeljina.

Vlada Republike Srpske, zajedno sa resornim Ministarstvom saobraćaja, telekomunikacija i „Putevi Republike Srpske“ su odvojili 9.400.000 maraka za rehabilitaciju navedenog putnog pravca.

„Putni pravac je u dužini od 18 kilometara i planirali smo to da uradimo u narednih 20ak mjeseci.  Investicija za koju je Vlada Republike Srpske, resorno ministarstvo i Putevi smatralo da je najhitnija jeste iz više razloga, zato što svi smo mi svjedoci da ovim putnim pravcem u proteklih godinu dana prevoze ogromne količine uglja iz Krajine za Srbiju. Projekat je započet proteklih deset dana, radove izvodi “Bijeljina-put” Fortis Group.  Mi sa Fortis Group imamo izuzetno dobru saradnju kada je riječ o putevima, oni su firma koja već dugo ovdje radi i koja inače pored ovakvih projekata, kao što je rehabilitacija, inače rade i na četvrogodišnjem nivou kad je u pitanju održavanje magistralnih regionalnih puteva. Ono što želim još pomenuti jeste da preduzeće “Putevi” nisu samo odvojili ova sredstva za putnu infrastrukturu što se tiče Brčko-Bijeljna, nego smo odvojili još  finansijskih sredstava za niz projekata, a to je rehabilitacija puta Bijeljina – Glavičice, gdje će iz vlastitih sredstava uz pomoć vlade Republike Srpske biti izdvojeno oko 6 miliona i 400 hiljada maraka.  Pored toga, imamo i redovna održavanja regionalnih puteva koji prolaze kroz MZ Crnjelovo, Janja, Modran, Ugljevik”, rekao je Dakić.

On je takođe naveo i da će se na području Grada Bijeljina u narednom periodu izgraditi dva kružna toka, kao i proširenje mosta na ulazu u grad Bijeljinu iz pravca Brčkog. U projektu se takođe nalazi i šest proširenja magistralnih regionalnih puteva kada je riječ o proširenju u vidu treće trake.

“Treće trake su već neophodne. Grad Bijeljna se širi, a tako se širi i broj građana i broj novih vozila i sama potreba putne infrastrukture da se održava, da se proširuje, da se osavremenjava, nas dovodi u ovu situaciju da radimo ovakve poslove”, rekao je Dakić.

Nemanja Đaković, direktor preduzeća “Bijeljina-put” istakao je da se trenutno nalaze na početku projekta rehabilitacije puta Donja Bukovica – Vršani – Vršani – Bijeljina, gdje je planirano da se rehabilituje oko 18 kilometara puta.

„Vrijednost radova je oko 9,4 miliona konvertibilnih maraka, a rok izvođenja je 18 mjeseci. Trenutno pozicija radova koji su izvršeni su struganje starog asfaltnog kolovoza. Trenutno se izvode radovi probne dionice bitumeniziranog nosećeg sloja i nakon toga ide mreža za ojačavanje i habajući sloj asfalta”, rekao je Đaković, te dodao da se svi radovi izvode pod dijelimičnom obustavom saobraćaja, po izmjenjenom režimu saobraćaja, te se mole građani i korisnici ovog putnog pravca za strpljenja i poštovanje privremene signalizacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име