Microsoft prestaje da prodaje Windows 10

Datum:

Share post:

Kao dio gašenja podrške za Windows 10 Home i Pro, Microsoft će prekinuti prodaju online licenci za ovaj operativni sistem.

Korisnici koji žele da preuzmu ovaj OS i da kupe licence za njega, moraće to da urade do 31. januara.

Nakon tog datuma, korisnici će imati mogućnost da kupe licence isključivo za Windows 11. Naravno, podrška za Windows 10 će biti dostupna sve do planiranog gašenja u oktobru 2025. godine.

Bitno je naglasiti da se ovaj prekid odnosi isključivo na Microsoftov sajt. Distributeri, reseleri i OEM proizvođači će nuditi ovaj OS sve dok im ne potroše zalihe licenci, odnosno dok Microsoft ne zatraži od njih da prekinu (što za sada nema u planu).

Windows 10 je lansiran, sada već davne 2015. godine, što znači da će njegova podrška trajati 10 godina. OS je među korisnicima odlično primljen, za razliku od prethodnog Windows-a 8, koji nije bio baš omiljen.

U međuvremenu, Windows 11 i dalje ne uspeva da dostigne slavu, niti tržišni udio Windows-a 10. Tome vjerovatno doprinosi i činjenica da ima striktne hardverske zahteve koje većina starijih računara ne može da ispuni.

U međuvremenu, Microsoft je malo olabavio te zahtjeve, ali to nije mnogo pomoglo, jer Windows 11 i dalje veoma sporo napreduje. Da li će se njegov rast ubrzati nakon prekida prodaje Windowsa 10, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Dešavanja u Bijeljini
Foo: pexels
Izvor: PC press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...