MIĆIĆA PODRŽALO UG ''Muzički umjetnici Semberije''

Datum:

Share post:

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ nastalo je 2016. godine od strane muzičkih pedagoga, umjetnika, ali i građana Bijeljine koji su okupljeni oko istog cilja – podizanja kvaliteta kulture u Gradu Bijeljina i razvoja muzičke umjetnosti, a SDS Semberija je stranka čiji je primarni interes kako infrastrukturni, tako i kulturni napredak lokalne zajednice, poručeno je prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji između UGMUS i SDS Semberija.

 Udruženje UGMUS ima veliki značaj za Bijeljinu
– Udruženje UGMUS ima veliki značaj za naš Grad, promovišući ga na najljepši način, kroz muzičke i kulturne događaje. Zahvaljujući njima imali smo, između ostalog, priliku ga slušamo Beogradsku i Banjalučku filharmoniju, Simfonijski orkestar Radio-Televizije Srbije i prisustvujemo nizu drugih vrhunskih muzičkih događaja. Potvrda da je organizacija ovih koncerata pun pogodak je činjenica da se svaki put traži karta više – ocijenio je ovom prilikom predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić.

 
Mićić je podsjetio da je Gradska uprava do sada imala uspješnu saradnju sa UGMUS i da želi da to bude slučaj i ubuduće.

Sokolski dom biće centar kulturnih zbivanja
–  Sokolski dom, čija rekonstrukcija je u toku biće pravi centar kulturnih zbivanja. Svi naši projekti su vezani isključivo za potrebe građana, a ovo su potrebe u dijelu kulture i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uraditi još mnogo više – jasan je bio Mićić.

TESTNA REKLAMA

Siniša Pajić: ''Uvijek smo imali podršku Gradonačelnika Mićića''
Predsjednik udruženja UGMUS, Siniša Pajić nije krio svoje zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma. Kako je istakao, tako nešto su i očekivali s obzirom da su do sada uvijek imali nesebičnu podršku Gradonačelnika Miće Mićića i Gradske uprave.

 

–  Mi kao relativno mlado udruženje, ali smo imali hrabrosti i entuzijazma da organizujemo događaje koji okupljaju veliki broj ljubitelja umjetnosti i od Bijeljine prave kulturni centar, dajući joj epitet grada kulture. Naši članovi će dati punu podršku gospodinu Mićiću i kandidatima za odbornike koji predstavljaju SDS Semberija, jer smatramo da su na dobrom putu i da  je to pravi način da naš grad dođe u sami vrh – istakao je Pajić.

Pored koncerata vrhunskih orkestara u regionu, UGMUS organizuje i Internacionalni festival muzike „Primavera“ – festival sa najvećim brojem takmičara u regionu, doprinoseći u velikoj mjeri promociji turizma i samog Grada. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...