MIĆIĆ: Stvoreni uslovi za realizaciju značajnih projekata

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, na juče održanoj 34. sjednici Skupštine grada Bijeljina izrazio je zadovoljstvo zbog usvajanja rebalansa budžeta i budžeta za 2020. godinu, istakavši da su ovi dokumenti na vrijeme usvojeni i da su stvoreni uslovi za realizaciju nekih ozbiljnih projekata.
 
“Budžet za 2020. je planiran na 51 milion KM. Mi smo napravili ove godine značajan iskorak, a  sljedeće ćemo imati veliki broj investicija. Više od 15,5 miliona biće uloženo u različite projekte i investicije. Od toga je, iz redovnog budžeta, oko 9,5 miliona, a 6 miliona koje smo predložili i realizovali kreditnih sredstava”, rekao je Mićić.
 
Mićić je istakao da su pripremljeni projekti i nacrti projekata, s ciljem raspisivanja tendera u narednom periodu.
“Zato smo i usvojili budžet i planirali sredstva za narednu godinu. Tu je komunalna infrastruktura, zatim investicije u obrazovanju. Nekoliko objekata će biti završeno, prije svega Škola u Magnojeviću, štale u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi. Tu su i radionice u Tehničkoj školi. Mislimo da je to dobar projekat i želimo da prilagodimo obrazovanje učenika potrebama privrede, u saradnji sa sa privrednicima”, naglasio je Mićić.

Mićić je kao izuzetno značajan i kapitalan projekat naveo izgradnju Vatrogasnog doma,  ali i novu autobusku stanicu.
“Kada je riječ o autobuskoj stanici, planirali smo 1 milion iz kredita. Ali sigurno da će po projektu, gdje je oko 900 kvadrata samo zgrada, plus vanjsko uređenje, od oko 10.000 kvadrata, to biti blizu 2 miliona. I ta sredstva ćemo obezbijediti. Ovih dana se završava projekat i kreće se u raspisivanje tendera”, najavio je Mićić.

Kada je riječ o Toplani, Mićić je rekao da se razmišlja o plinu, kako bi se smanjilo zagađenje u gradu.

Gradonačelnik je govorio i o planovima za upravnu zgradu novog gradskog groblja i rekonstrukciju zgrade Sokolskog doma.
“Planiramo vraćanje Sokolskog doma kulturi. Tu će biti smješteno pozorište i Srbadija. Sokolski dom pće potpuno biti rekonstruisan, u skladu sa onim što je rekla Komisija za zaštitu spomenika kulture. Iduće godine treba da bude predat na upotrebu”, rekao je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Za naredni period Mićić je najavio završetak Centra za socijalni rad i početak rada Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama..

Kada je riječ o Banji Dvorovi, Mićić je govorio o davanju saglasnosti da Banja podigne 500.000 KM kredita, kako bi završili zatvoreni bazen, istakavši da je to minimum kojim im oni mogu pomoći ove godine.
 
Gradonačelnik Bijeljine istakao je da  nisu povećavane plate radnicima Gradske uprave, a ni korisnicima budžeta.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...