Mićić i premijer njemačkog okruga Elba-Elster o mogućnostima za saradnju

Datum:

Share post:

Grad Bijeljinu je 21. novembra posjetio Kristijan Hajnrih-Jašinski, premijer okruga Elba-Elster u saveznoj pokrajini Brandenburg na sjeveroistoku Njemačke i tom prilikom sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o mogućnostima za saradnju u oblasti privrede, poljoprivrede, lokalnog ekonomskog razvoja i lokalne samouprave.

Mićić i Hajnrih-Jašinski su se saglasili da Semberija i okrug Elba-Elster imaju niz sličnosti – u obje regije poljoprivreda je glavna privredna grana,  nalaze se uz dvije velike rijeke i imaju približan broj stanovnika, ali i interes da sarađuju s ciljem preavazilaženja granica u Evropi.

– Predstavili smo naše privredne, poljoprivredne i turističke potencijale, posjetili smo Poslovno-industrijsku zonu 2 i Etno-selo „Stanišići“, a razgovarali smo i o mogućnostima za razmjenu iskustava u procesima planiranja u okviru ostvarivanja ciljeva iz Agende 2030, u čemu Bijeljina ostvaruje najbolje rezultate u BiH – istakao je gradonačelnik Mićić nakon susreta sa premijerom Hajnrih-Jašinskim. 

TESTNA REKLAMA

Mićić je dodao da se gost iz Njemačke interesovao i za planove za izgradnju auto-puta, ali i za mogućnosti za podršku u ubrzavanju protoka robe preko granica.

U pratnji premijera Hajnrih-Jašinskog bio je i direktor sarajevskog predstavništva Fondacije „Konrad Adenauer“ Sven Petke s kojim su predstavnici Grada Bijeljina razgovarali o mogućnostima za podršku Fondacije u ostvarivanju kontakata između Grada Bijeljina i ustanova u Njemačkoj, prije svega u okviru napora Bijeljine na ostvarivanju ciljeva iz Agende 2030.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...