MIĆIĆ: Dobra saradnja sa mjesnim zajednicama

Datum:

Share post:

Gradska uprava Grada Bijeljina dobro sarađuje sa savjetima mjesnih zajednica, a većina savjeta radi dosta korektno, izjavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

„Sama riječ savjeti mjesnih zajednica govori da oni treba da nama daju smjernice šta je neophodno uraditi u svakoj mjesnoj zajednici. Mi dosta korektno i dobro sarađujemo.  Ogromna većina savjeta radi dosta korektno i odgovaraju zadatku. Sasvim sigurno su nam od velike pomoći“,  rekao je Mićić na novogodišnjem prijemu Gradske uprave za predstavnike mjesnih zajednica.

Mićić je istakao da je ove godine, naročito u gradu, mnogo toga  urađeno kada je riječ o infrastrukturi, dodavši da postoje i određeni problemi.

TESTNA REKLAMA

„Ono što nam je generalno problem u mjesnim zajednicama je kategorizacija puteva, nedovoljno vođenje računa o ivičnjacima, a često putevi nisu nasuti. Često su putevi zarasli, a uglavnom je to problem mještana, koji se neodgovorno ponašaju prema putevima. Takođe, Komunalna policija ne radi dovoljno svoj posao, a i sami savjeti i građani moraju voditi računa“, rekao je Mićić.

Kada je riječ o sredstvima koja se izdvajaju za mjesne zajednice, Mićić je rakao da Grad na različite načine izdvaja i ulaže sredstva za mjesne zajednice.

„Odvojili smo dio sredstava za čišćenje puteva, ako bude snijega. Svake godine asfaltiramo nove ulice, održavamo nekategorisane puteve, puteve koji nisu asfaltirani. Takođe, dva puta godišnje je košenje putnih pravaca, što nikada ranije nije bilo. Ako bi sabirali, to bi bilo nekoliko miliona“, ističe Mićić.

Mićić je poželio da sljedeća godina bude još bolja, kada je riječ o saradnji savjeta mjesnih zajednica i Gradske uprave, te da zajedničkim snagama naprave bolji ambijent za sve građane Bijeljine.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Vuk Kradžić“ Marko Krajišnik rekao je da, tradicionalno, imaju dobru saradnju sa Gradskom upravom Grada Bijeljina, te da je ova godina bila jako uspješna za ovu MZ.

Marko Krajišnik

„U martu smo osnovali Omladinski klub, u saradnji sa PRONI iz Brčkog. Kada je riječ o infrastrukturi, dosta je urađeno na tom polju. Završena je izgradnja kanalizacione mreže, kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže i ulica u kojima su vršeni  radovi. Veći dio Mjesne zajednice je obuhvaćen tim radovima. Nešto najnovije u ovoj mjesnoj zajednici je tretana na otvorenom“, rekao je Krajišnik.

On je istakao da su sve aktivnosti koje su  realizovane ove godine u značajnoj mjeri poboljšale uslove života građana ove mjesne zajednice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...