MIĆIĆ: Cilj nam je da napravimo ambijent da mlade ljude zadržimo

Datum:

Share post:

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Grad Bijeljina realizovaće brojne projekte koji se odnose na sport i razvoj školskog sporta, odnosno podršku djeci uzrasta od prvog do petog razreda. Predstavnici resornog ministarstva i Grada Bijeljina razgovarali su i o demografskoj obnovi RS a najavljen je i sastanak predstavnika resornog ministarstva i Saveza gradova i opština na kojem će se detaljnije pričati o kvalitnijim mjerama populacione politike.

Ministarka porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović pojasnila je da se djeca školskog uzrasta od prvog do petog razreda moraju više angažovati u sportu, te se mora više raditi na razvoju njihovih motoričkih vještina.

– Ministarstvo je obezbjedilo didaktičnu opremu za 187 škola u RS. Realizacija ovog projekta počinje u oktobru – najavila je resorna ministarka.

Ona je podsjetila da se u Bijeljini, u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Omladinskog savjeta, održava Treća regionalna konferencija, koja ima za cilj povezivanje mladih ljudi iz RS i Srbije kako bi zajedno aplicirali za sredstva evropskih fondova.

TESTNA REKLAMA

Teme kao što su porodica, omladina i sport su veoma značajne za lokalnu zajednicu, naglasio je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

– Imamo više od 10.500 djece koja se bave različitim sportovima u različitim klubovima. Ponosni smo i na titulu „Grad sporta". Mi za ovu oblast, kroz razne vidove, izdvajamo blizu 2,5 miliona maraka. Imamo i ambiciozne planove za ovu godinu, Pravićemo reflektore, istočnu tribinu i nove svlačionice kako bi stadion Fudbalskog kluba „Radnik" bio u skladu sa UEFA standardima. To bi omogućilo da se u našem gradu odigravaju i važne međunarodne utakmice – najavio je Mićić.

Grad Bijeljina, dodao je on, usvojio je Dokument omladinske politike a u fazi je izrada Akcionog plana.

– Cilj nam je da napravimo ambijent da mlade ljude zadržimo na ovim prostorima. Da zasnivaju porodice, rađaju djecu i imaju ekonomsku stabilnost – naglasio je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...