"METOD USTAŠA": Patrijarh Irinej kaže da je cilj Đukanovića da PROTJERA SRPSKI NAROD

Datum:

Share post:

“Cilj onoga što Đukanović radi je da se primjeni metod koji su primjenile ustaše, a to je da se protjera srpski narod i da se uništri SPC”, rekao je patrijarh Irinej poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o stanju u Crnoj Gori.Kako je rekao Patrijarh, on i poredsjednik razgovarali su o stanju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori.

– Ono je teže neko ikada u istoriji, ono što se danas dešava u Crnoj Gori nije bilo ni u vrijeme otomanske imperije, čak ni za vrijeme komunizma – rekao je patrijarh.

Cilj je, kako je rekao, po svoj prilici da se primjeni metod koji su nekad ustaše primjenile u Hrvatskoj da se protjera skrpski narod, i da se uništi i onemogući SPC.

 
– To isto se dešava i danas, pitam se i pitam sve druge da li gospodin predsjednik Đukanovic ima u vidu svoj narod i stanje koje je manje više on stvori. Jasno je da je plan da tamo više nema SPC, niti srpskog pravoslavnog naroda. Stvara se nacija crnogorska koja treba da istisne sve ono koji se zove Srbima – rekao je Irinej.On je dodao da moli predsjednika Vučića da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori, koji živi od kada živi i Crna Gora.
 

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je da je sa Patrijarhom razgovarao o odnosima držve i SPC.

TESTNA REKLAMA

– Čini mi se da poštujuci jedni druge dobro razumijemo i potrebe jedni drugih, i da imamo dobar dijalog o svim važnim i ključnim temama za naš narod. Patrijarh je već rekao da smo razgovarali o situacijiu u Crmnoj Gori i cijelom regionu, ne samo tamo. Što se tiče situacije u Crnopj Gori, mi kao država Srbija razumijemo stav SPC. Moramo da budemo nešto obazriviji jer ne želimo da radimo ono što su oni nama radili. Obraćajuci se javnosti govore kako se Srbija meša u njihove unutrapšnje stvari zaboravljajuci da su oni priznali Kosovo – rekao je Vučić.

Za nas je posebno interesantna činjenica da se politika miješa u unutrašnje crkveno uređenje i suštinske duhovne stvari.

– Naša je obaveza, i tu sam pažljivo saslušao patrijarha, mi ćemo raditi poštujući nezavisnost i državnost, ne ulazeći u to koliko su naši političari krivi takođe. Volimo i poštujemo srpski narod i nećemo dozvoliti kidanje nacionalnog tkiva srpskog naroda, zato što je neko pomislio da Srbi mogu da se asimiluju – rekao je Vučić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...