Mektić: Pozivam Vučića da se ogradi od gluposti Milorada Dodika

Datum:

Share post:

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži porodicu ubijednog Davida Dragićevića i od institucija Republike Srpske zatraži da konačno riješe ovaj slučaj.

 

– Pozivam Aleksandra Vučića da se ogradi od gluposti Milorada Dodika, koji je i danas rekao kako postoji jedna vrsta specijalnog rata protiv RS, odnosno da neke službe i pojedinici u BiH žele da zavade Srbiju i RS, odnosno srpski narod sa obje strane Drine – rekao je Mektić u izjavi za Vijesti.ba.

Dodao je da  Milorad Dodik nije RS, to su dva sasvim različita pojma, kao nebo i zemlja.

TESTNA REKLAMA

– Predsjednik Srbije treba da shvati vapaje Davidovog oca Davora Dragičevića da se rasvijetli ubistvo njegovog sina, u koje su duboko involvirane institucije RS, prije svega MUP RS, pa i sam Dodik. Smatram da bi bilo korektno od Vučića da podrži porodicu Dragičević u traženju istine i pravde, te da pozove institucije RS da riješe ovaj slučaj, kada je očigledno da je sve rasvijetljeno – rekao je Mektić, dodavši da je to vapaj porodice kojoj je ubijeno dijete, a institucije neće to da riješe

Mektić je rekao da će pobijediti narod, te da je nepotrebno da Vučić stoji uz Dodika, da sutra ne bi isplao da je Vučić protiv srpskog naroda.

Foto: Zoran Mirković/TANJUG

 

– Dodik samo pokušava da Vučića kao zaštitnika involvira u svoju i odbranu kriminala vlasti u RS. Time želi sebi podići rejting i ponovo pokušava prijetiti narodu RS, ovoga puta Srbijom – rekao je on.

Ministar bezbjednosti BiH kategorično tvrdi da u Srpskoj ne postoji nikakva obojena niti bilo koja druga revolucija, već da narod želi pravdu u vladavinu zakona.

– Ne vidim potrebu da se Vučić ograđuje od srpskog naroda u Srpskoj, niti to od njega iko traži. Ovdje je samo problem u Miloradu Dodiku i aktuelnoj vlasti – mišljenja je Mektić .

 
 

Kako je podcrtao, nikome ne pada na pamet da dijeli srpski narod, jer je to jedan narod.

 

– Ovdje nije u pitanju to, nego pokušaj da se Dodik i vlast u RS poistovijete sa narodom, a to su, ponavljam, dvije apsolutno različite stvari – naglasio je Mektić

“Jadni mi Srbi”

– Jadan je i Milorad Dodik i mi, srpski narod, ako smo spali na to da ga od nas stvaralaca RS i u ratu i u miru brani Dževad Galijašević, koji je u ratu bio oficir Armije RBiH – dodao je on.

Mektić je podsjetio da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač uputio pismo svim ambasadorima i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, dodavši da je time ponovo devalvirao slučaj ubistva Davida Dragičevića.

– Poslao im je čak jednu vrstu prijeteće poruke, rekavši im da se uzdrže od komentarisanja prilika u RS, a da će njene institucije završiti posao. To znači da im je definitivno voda u ušima i da su izgubili povjerenje naroda i ambasada, te međunarodne zajednice da rade zakonito. Žele da utiču i na samo razmišljanje predstavnika međunarodnih organizacija u BiH – konstatovao je Mektić.

Poistovjećuju sa sa RS

U razgovoru za Vijesti.ba, osvrnuo se i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je, govoreći o protestima u Banjaluci, poručio kako bi Mektić, kao ministar koji kontroliše Graničnu policiju BiH, morao znati ukoliko su u BiH ušli pripadnici MUP-a Srbije i prisustvovali događajima na banjalučkom Trgu Krajine.

– Podsjećam ministra Stefanovića da je pred parlamentarne izbore u BiH 2014. godine u ovu zemlju ušlo 120 kozaka i to preko aerodroma ‘Nikola Tesla’ u Beogradu. MUP RS poslao je svoja vozila po njih i dovezao ih je u Banjaluku, te smjestio u bazu specijalne jedinice policije. Oni su trebali da izazovu nerede u RS, jer se u najvećem broju slučajeva radilo o ljudima koji su učestvovali u ratu u Ukrajini. Kako tada ministar Stefanović nije htio da zna, iako je bilo očigledno, da ti ljudi dolaze sa ciljem da u RS isprovociraju sukobe, krvoproliće i da na taj način vrše pritisak na srpski narod da ne bi smio glasati ni za koga drugog, osim za Dodika – pita ministar bezbjednosti BiH.

On je ponovio da u sve što se dešava u vezi sa slučajem Davida Dragičevića, ne treba uvlačiti srpski narod, kako ni iz RS, tako ni iz Srbije.

– Problem je u jednom broju političara koji sebe poistovjećuju sa RS i kada god počnete pričati o njihovom kriminalu i lopovluku, oni kažu da je to napad na RS. Ne! RS svakao, a lopovluk, kriminal i pljačkanja od strane ove vlasti nikako –  jasan je Mektić.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...